پداگوژی چیست؟
پداگوژی ترکیبی از روشهای تدریس (آنچه مربیان انجام میدهند)، فعالیتهای یادگیری (آنچه مربیان از دانشآموزان خود میخواهند) و ارزیابیهای یادگیری (تکالیف، پروژهها یا وظایفی است که یادگیری دانشآموز را اندازهگیری میکنند) است.
در کلیترین مفهوم، پداگوژی به تمام روشهایی گفته میشود که مربیان و دانشجویان با محتوای درسی کار میکنند. هدف اساسی یادگیری برای دانش آموزان این است که بتوانند "کاری معنادار" با محتوای دوره انجام دهند. یادگیری معنادار معمولاً منجر به کار دانشآموزان در سطوح میانی تا بالای طبقهبندی بلوم میشود.
پداگوژی صرفا به عنوان روش و عمل تدریس تعریف می شود. این شامل رویکردهای تدریس، تئوری تدریس و بازخورد و ارزیابی است. پداگوژی ترکیبی از روشهای تدریس، فعالیتهای یادگیری و ارزیابیهای یادگیری است. گاهی اوقات متوجه میشویم که مدرسان مبتدی محتوای دوره را با آموزش و پرورش ترکیب میکنند. این اغلب منجر به "تدریس به عنوان صحبت" می شود که در آن ارائه محتوا توسط مربی با یادگیری محتوا توسط کارآموزان اشتباه گرفته می شود. محتوای درسی خود را به عنوان خاک رس و آموزش و پرورش را به عنوان روش هایی که از کاراموزان می خواهید تا از آن خاک رس «چیزی معنادار» بسازند، در نظر بگیرید.
مفهوم پداگوژی Pedagogy چیست؟ واژه پداگوژی در اصل یک لغت لاتین است و در معنا به روش ها و مقدماتی اطلاق می گردد که برای تعلیم و تربیت کارآموزان مورد استفاده قرار می گیرد. مفهوم پداگوژی روشهای آموزش و تربیت مربی به معنای عام آن می باشد. استاندارد آموزش شایستگی روش ها و فنون تدریس (پداگوژی) برای آموزش مهارت روش و فنون تدریس، ارزشیابی و ارزیابی کارآموزان و دوره آموزشی و همچنین آیین کلاس داری و آموزش و یادگیری طراحی و تدوین گردیده است.
دوره آموزش پداگوژی به معرفی اصول و فنون تدریس، روشهای نوین تدریس، انواع سبکهای یادگیری در افراد، اندازه گیری میزان پیشرفت تحصیلی هنرجویان، درک مفاهیم آموزشی و پرورشی، روش طراحی طرح درس، نحوه برقراری ارتباط در کلاس، تدوین سرفصلهای آموزشی یک دوره آموزشی، برنامه ریزی برای اجرای یک استاندارد آموزشی به مربیان، مدرسان و اساتید میپردازد.
مربیگری آموزشگاه فنی و حرفه ای چیست؟
شغل مربیگری آموزشگاه به مجموعه ای از وظایف و توانمندی های خاص که از یک مربی در سطح مورد نظر انتظار می رود اطلاق می شود. در حرفه پداگوژی عمومی حداقل توانمندی های آموزشی و حرفه ای، رفتارهای عاطفی و مهارت های غیر فنی و اخلاق حرفه ای از مربیان دوره آموزش استاندارد فنی و حرفه ای انتظار می رود.
مربی آموزشگاه باید شایستگی و توانایی انجام کار در محیط ها و شرایط گوناگون را به طور موثر و کارا برابر استاندارد سازمان فنی حرفه ای داشته باشد.
مربیگری آموزشگاه فنی و حرفه ای شامل بکارگیری روش ها و فنون تدریس یا پداگوژی ، بررسی و بکارگیری اهداف آموزش های فنی و حرفه ای، برنامه ریزی آموزشی، تهیه و تنظیم طرح درس، بکارگیری وسایل کمک آموزشی، اجرای دوره های آموزشی، سنجش و ارزیابی می باشد.
اخذ کارت مربیگری آموزشگاه
طبق دستورالعمل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گذراندن دوره مربی گری آموزشگاه جهت دریافت کارت مربی گری و تدریس در آموزشگاه های فنی و حرفه ای الزامیست.
علاقمندان شغل مربیگری و تدریس پس از گذراندن دوره آموزشی پداگوژی و قبولی در آزمون مربیگری یا همان پداگوژی می توانند اقدام به اخذ کارت مربیگری آموزشگاه مرتبط با تحصیلات و تخصص خود نموده و بعنوان مربی و مدرس آموزشگاه های فنی و حرفه ای فعالیت نمایند.
متقاضیان دریافت کارت مربیگری (ابلاغ مربیگری) فنی و حرفه ای و یا تمدید کارت مربیگری در همه حرفهها و رشتهها که علاقمند به تدریس و مربیگری هستند، باید دوره پداگوژی را بگذرانند.
گواهینامه مهارت پداگوژی (مربیگری) راسا توسط سازمان آموزشی فنی و حرفهای کل کشور صادر می شود و از اعتبار بالایی برخوردار است.
مدرک پداگوژی یا مربیگری فنی و حرفهای قابل ترجمه رسمی با مهر وزارت خارجه و دادگستری می باشد. بنابراین اعتبار یک مدرک بین المللی را دارد.