معرفی محیط های کاری نرم افزار سالیدورک Solidworks
نرم افزار سالیدورکز دارای ۳ محیط اصلی می باشد که عبارتند از :
- ۱- محیط پارت یا قطعه Solidworks Parts Modeling
- ۲- محیط اسمبلی یا مونتاژ Solidworks Assembly Modeling
- ۳- محیط ترسیم و نقشه کشی Solidworks Drawing Modeling
نرمافزار سالیدورکس دارای چندین محیط فرعی میباشد که عبارتند از:
- - طراحی سطوح (surface)
- - ورقکاری (sheetmetal)
- - طراحی سازه ها (weldment)
- - طراحی قالب تزریق پلاستیک (mold design)
- و…
۱- محیط پارت یا قطعه در سالیدورک Solidworks Parts Modeling
هر سیستم مکانیکی از قطعات و اجزا مختلفی تشکیل یافته است. برای طراحی یک مکانیزم به صورت کامل بایستی ابتدا هر یک از اجزا و قطعات آن را به صورت مجزا طراحی نمود. این کار در محیط Part سالیدورک صورت می گیرد.
نقطه آغاز کار در این محیط یک نقشه (Sketch) دوبعدی یا سه بعدی است که از آن برای ساختن یک شکل خام استفاده می شود. در این بخش از نوار ابزار (Feature) بیشترین استفاده صورت می گیرد.
در محیط پارت نرم افزار سالیدورک امکانات مناسبی برای طراحی قالب های تزریق پلاستیک ، ورقکاری ، جوش دادن قطعات و غیره وجود دارد.
۲- محیط اسمبلی یا مونتاژ در سالیدورک Solidworks Assembly Modeling
پس از اینکه قطعات به صورت مجزا در محیط (Part) ایجاد شدند آنها را وارد محیط (Assembly) می نمایند. در اینجا با اعمال قیود خاص توسط دستور (Mate) از نوار ابزار (Assembly) قطعات مجزا را به یکدیگر مرتبط میکنند. از جمله این قیود میتوان به موازی(Parallel)، هم مرکز(Cocenteric)، عمود(Perpendicular) و یا قیود پیشرفته نظیر قیود ایجاد چرخ دنده یا بادامک اشاره نمود.
یکی از امکانات جالب محیط اسمبلی سالیدورک امکان ایجاد تسمه برای پولیها است که آنها را به یکدیگر مرتبط میکند. از دیگر امکانات جالب توجه گزینه تشخیص تداخل (Interference Detection) است که به طراح اجازه می دهد تا با بررسی قطعه پس از مونتاژ، تداخل های احتمالی را با سایر قطعات تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام نماید.
در محیط Assembly میتوان با اعمال سرعت خطی و سرعت زاویهای و همچنین شتاب ثقل، عملکرد مکانیزم را برآورد نموده تا تقریبی از کار مکانیزم به دست آید. هر چند که این امکانات برای شبیه سازی دینامیکی بسیار ناقص و ابتدایی بوده و روایت بسیار کاملتر آن در نرم افزار (Cosmos Motion) که در همین نوشتار بحث میگردد آورده شده است.
۳- محیط ترسیم و نقشه کشی در سالیدورک Solidworks Drawing Modeling
در محیط ترسیم سالیدورک می توان اقدام به طراحی نقشه های دو بعدی نموده و یا از قطعات و مکانیزم هایی که در دو محیط قبلی ساخته شده اند استفاده نمود.
قابلیت های متعدد محیط Solidwork Drawing یک تخته رسم الکترونیکی را برای کاربر به ارمغان می آورد که براحتی می تواند هر گونه ترسیمی را به شکل دلخواه و بدون مشکلات استفاده از راپیدوگراف و غیره در کوتاهترین زمان انجام دهد.
از جمله قابلیت های محیط ترسیم سالیدورک می توان به اندازه گذاری خودکار نقشه های ایجاد شده از روی قطعات، تعیین نوع هاشور برای سطح مقطع با توجه به جنس قطعه، تعیین نوع خطوط و غیره اشاره کرد.