مدرک یا گواهینامه +Network
Network Plus یک مدرک بین المللی است که مجمع CompTIA آن را ارائه می دهد. افرادی که امتحان مربوطه را با موفقیت پشت سر بگذارند مدرک +Network برای آنها صادر و ارسال می گردد. برای موفقیت در امتحان +Network و اخذ مدرک مربوطه تسلط بر مفاهیم موارد دوره +Network الزامی است.
مدرک +Network یکی از معتبرترین مدارکی است که شرکتها و سازمانها برای استخدام و به کارگیری نیروهای فنی و متخصص در شبکه های کامپیوتری به آن توجه خاص دارند. هدف دوره +Network آموزش علمی و عملی مفاهیم تئوری و کاربردی شبکه های کامپیوتری و اینترنت و مسائل مربوط به طراحی ، شناسائی ، نصب ، راه اندازی ، نگهداری ، پشتیبانی و تعمیر شبکه های کامپیوتری است.
نتورک پلاس گواهی نامه ایست که مهارت فرد را به عنوان یک تکنیسین یا کارشناس فنی در امور شبکه همچون آشنایی با نرم افزار و سخت افزار شبکه، نصب و راه اندازی و نگهداری شبکه، شناسایی و عیب زدایی شبکه مورد سنجش قرار می دهد. این آزمون نخست در ۱۹۹۹ ارائه شد و سپس در سال های ۲۰۰۲، ۲۰۰۵، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ ویرایش های به روز آن نیز ارائه شد.
از جمله مباحث مورد سنجش در آزمون Network+ می توان به سخت افزار و نرم افزار شبکه، ارتباطات، مدل OSI، شبکه محلی LAN و شبکه گسترده WAN اشاره کرد.
کامپتیا CompTIA به متقاضیان پیشنهاد می کند که نخست دوره +A اِی پلاس (سخت افزار) را همراه با تجربه کار در زمینه شبکه گذرانده و سپس اقدام به شرکت در این آزمون نمایند. البته این امر الزامی نمی باشد. دوره نتورک پلاس در واقع یک دوره مقدماتی برای مهندسی مایکروسافت و مهندسی سیسکو است.
مدرک یا گواهینامه +Security
سکیوریتی پلاس گواهی نامه ای است در زمینه امنیت کامپیوتری که با موضوعاتی همچون، رمزنگاری cryptography ، کنترل دسترسی Access Control و نیز موضوعات مربوط به کسب و کار همچون بازیابی پس از فاجعه و مدیریت ریسک سر و کار دارد.
گواهی نامه +Security در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد تا به دغدغه های امنیتی شبکه بپردازد. نسخه روز آمد شده آن یعنی SY0-301 در سال ۲۰۱۱ میلادی معرفی شد. بنا به گفته CompTIA ، ۴۵۰۰۰ نفر در سراسر دنیا موفق به دریافت گواهینامه +Security شده اند.
CompTIA توصیه میکند که داوطلبان تجربه دو سال کار امنیتی داشته باشند؛ گرچه این الزامی نیست. داوطلبان باید در یک امتحان تستی، ۷۵ سوالی قبول شوند. این امتحان شامل موضوعات امنیت شبکه Network Security ، مقررات امنیت عملیاتی، تهدیدها Threats و آسیب پذیری کامپیوتر، امنیت برنامه نویسی، امنیت میزبان (شبکه)، امنیت داده، کنترل دسترسی، مدیریت هویت Identity Management و نیز رمزنگاری می باشد.
امتحان +Security، می تواند به عنوان واحد اختیاری برای مهندسی مایکروسافت (امنیت) مورد استفاده قرار گیرد. وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا گواهینامه سکیوریتی پلاس را به همراه GSEC ،SSCP و SCNP در آیین نامه DoDD 8570 سطح دو IAT به رسمیت می شناسد.
مدرک یا گواهينامه +A
به عنوان يک استاندارد جهت تعيين سطح علمی و فنی متخصصين سخت افزار توسط شرکت CompTIA از سال ۲۰۰۱ طراحی و ارائه شده است.
گواهينامه A+ جهت تایيد شايستگی علمی و فنی احراز کننده آن به عنوان متخصص فنی کامپيوتر می باشد. هم اکنون بسياری از شرکتهای بين المللی مطرح در قلمرو کامپيوتر اين گواهينامه را به رسميت شناخته اند و سبب افزايش اعتبار آن در سطوح بين المللی شده اند و در اختيار داشتن گواهينامه A+ به اين معنی است که شخص دارای درک عميق و بنيادين از عملکرد سخت افزار پيشرفته PC و تنظيمات سخت افزاری مربوط به کامپیوترها می باشد.
دوره +A که توسط شرکت کامپتیا ارائه شده از دو بخش A+ Courses: Core , OS تشکیل شده است. در قسمت Core یا هسته، دانشجویان با مفاهیم علمی سخت افزارها، کار عملی و عیب یابی آنها آشنا می شوند. در بخش OS یا سیستم عامل، چگونگی مدیریت سخت افزار توسط سیستم عامل تشریح می شود.
بسیاری از شرکت های معتبر تولیدکننده سخت افزار کامپیوتر، گذراندن دوره آموزشی A+ را به کاربران خود و کسانی که قصد دارند در زمینه هایی مثل مونتاژ کامپیوتر فعالیت کنند توصیه می نمایند.
در دوره A+ به هیچ آیتم خاصی که محصول کارخانه خاصی باشد اشاره نشده و صرفا قطعات و قسمت های مختلف یک کامپیوتر از لحاظ فنی مورد بررسی قرار می گیرند. و همچنین نحوه نصب سیستم عامل، تنظیم، پیکربندی سخت افزار در آن و آماده نمودن یک دستگاه کامپیوتر برای اتصال به شبکه از جمله تجاربی است که یک داوطلب کسب مدرک +A باید دارا باشد. هم اکنون بیش از یکصد شرکت تولیدی و یا آموزشی، مدرک +A را به عنوان پیش نیاز برای کار یا کسب مدارک خود معرفی نموده اند و شرکتهای معتبری مانند Microsoft ، HP ، Cisco ، IBM و بسیاری دیگر در سایت خود از مدرک +A به عنوان یک مدرک پایه ای جهت پرداختن به امور فنی یک کامپیوتر نام برده اند.
در دوره آموزش +A ابتدا با چگونگی کار قطعات داخلی یک کامپیوتر و نحوه ارتباط سخت افزار و نرم افزار با یکدیگر آشنا می شوید. سپس ساختار مادربُرد (MotherBoard) یا همان برد اصلی کامپیوتر که سایر قطعات به آن متصل یا روی آن سوار می شوند، مورد کالبد شکافی قرار می گیرد. سپس در بخش های بعد ابتدا مواردی چون حافظه های اصلی (RAM)، درایوها و سایر دستگاه های ورودی یا خروجی مثل ماوس یا پرینتر و سپس مبحث مهم نصب هارد دیسک مورد بحث قرار می گیرد.
همچنین در مورد منبع تغذیه و قسمت های الکترونیکی مختلف کامپیوتر و نحوه رفع ایراد و مشکلات آنها را فرا می گیرید. در فصول بعد ضمن آشنایی با مفاهیم سیستم عامل و نحوه ارتباط آن با سخت افزار موجود در سیستم، نحوه ایجاد هماهنگی بین آن دو و همچنین تنظیم بهینه سخت افزار و نرم افزار برای به حداکثر رساندن کارایی کلی و سرعت کامپیوتر مورد بررسی قرار می گیرد. در قسمت های بعد نوبت به بحث شبکه و نحوه آماده سازی و پیکربندی قسمت های مربوط به آن مثل کارت شبکه، مودم، کابل های اتصال تلفن و اترنت می رسد و در قسمت های آخر نیز مباحثی چون نحوه مقابله با ویروس های کامپیوتری و نحوه نگهداری و پشتیبانی از یک دستگاه کامپیوتر جهت آماده نگهداشتن آن برای مصارف گوناگون آموزش داده می شود.
همچنین گواهینامه های: CASP , Server+ , CTT+ , CDIA+ , Linux+ , Project+ , CTP+ , PDI+ , Storage+ , Cloud Essentials