نرم افزار آباکوس ABAQUS چیست؟
نرم افزار آباکوس ABAQUS از جمله نرم افزاری های قدرتمند مهندسی به کمک کامپیوتر CAE یا Computer Aided Engineering، در زمینه تحلیل به روش اجزاء محدود(FEM) در بازار است. تکنولوژی CAE توسط سیستم های رایانه ای به بررسی توابعی که در سیستم CAD به وجود آمده اند می پردازد و به طراح این اجازه را می دهد که مدل را به لحاظ رفتاری در شرایط کاری واقعی، شبیه سازی کند و در صورت لزوم طرح را بهینه کند.
نام و نشان این نرم افزار از لغت abacus در زبان انگلیسی به معنای چرتکه و abax در زبان یونانی به معنای تخته پوشیده شده با ماسه، گرفته شده است. نرم افزار آباکوس محصول شرکت فرانسوی داسو سیستمز می باشد. و از تولیدکنندگان پیشتاز جهان، در عرصه نرم افزارهای مدل سازی و شبیه سازی سه بعدی و مدیریت چرخه حیات محصول است. همچنین این شرکت نرم افزارهای مشهوری مانند نرم افزار کتیا CATIA و نرم افزار سالیدورک Solidworks را هم تولید کرده است.
نرم افزار ABAQUS نرم افزاری بسیار قدرتمند برای تحلیل های المان محدود می باشد. این نرم افزار بطور گسترده ای در صنعت اتومبیل سازی ، هوافضا ، عمران و صنایع ساخت کالاهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این بسته نرم افزاری به خاطر قابلیت گسترده در مدل سازی مواد مختلف و نیز توانائی سفارشی کردن (Customize) آن بوسیله برنامه نویسی ، در محیطهای تحقیقات آکادمیک بسیار محبوبیت دارد.
در ابتدا ABAQUS برای بررسی رفتارهای فیزیکی غیرخطی طراحی شده است. در نتیجه این بسته نرم افزاری دارای گستره ی وسیعی از مدل های مواد می باشد. نرم افزار آباکوس دارای شهرت منحصر به فردی در زمینه تکنولوژی کیفیت میباشد. و بطور کلی نرم افزاری با قابلیت اطمینان بالا می باشد.
در دنیای صنعتی امروز، روش های تحلیلی و تقریب های مهندسی در مسایل پیچیده مهندسی کمتر استفاده می شود. از این رو حل مسایل صنعتی هر روز بیش از پیش خود را وابسته به روش های حل عددی همچون روش اجزای محدود می بیند. نرم افزارهای متعددی برای استفاده از این روش طراحی و به بازار ارائه شده اند. در این میان آباکوس به دلیل مدل سازی قوی، تحلیل دقیق و سرعت بالای این نرم افزار، آن را به یک نرم افزار اجزای محدود ممتاز تبدیل کرده است.
آباکوس یک نرم افزار شبیه سازی بسیار قدرتمند جهت تحلیل مسائل مهندسی می باشد. اساس کار این نرم افزار روش اجزای محدود بوده و محدوده وسیعی از مسائل مهندسی را می توان با استفاده از آن تحلیل کرد. در آباکوس مجموعه کاملی از المان های مختلف وجود دارد که این المان ها شبیه سازی بیشتر مواد و سازه های مهندسی در این نرم افزار را ممکن می سازد.
قابلیت های نرم افزار آباکوس چیست؟
در نرم افزار abaqus می توان بسیاری از مسائل مهندسی همانند مسائل سازه ای ، انتقال حرارت ، انتقال جرم ، آنالیز کوپله حرارتی- جابجایی ، آنالیز کوپله حرارتی-
الکتریکی ، آکوستیک ، مکانیک خاک ، آنالیز پیزو الکتریک ، آنالیز الکترو مغناطیسی و دینامیک سیالات را شبیه سازی نمود به همین سبب بیشتر مسائل در حوزه مهندسی مکانیک ، مهندسی عمران ، مهندسی هوا و فضا ، مهندسی مواد در آباکوس قابل تحلیل خواهند بود.
در آباکوس می توان انواع فلزات ، لاستیک ها ، پلیمر ها ، کامپوزیت ها ، بتون های تقویت شده ، انواع فوم های مختلف ، مواد ژئوتکنیک مانند خاک و . . . را مدل کرد.
کاربردهای نرم افزار آباکوس Abaqus چیست؟
نظر به اینکه ABAQUS یک ابزار مدلسازی عمومی و گسترده می باشد، استفاده از آن تنها محدود به تحليل های مکانيک جامدات و سازه (تنش - تغيير مكان) نمی شود.
با استفاده از اين نرم افزار می توان مسايل مختلفی نظير انتقال حرارت ، نفوذ جرم ، تحليل حرارتی اجزاء الكتريكی ، اكوستيک ، مكانيک خاک و پيزو الكتريک را مورد مطالعه قرار داد.
استفاده از نرم افزار ABAQUS با وجود اينکه مجموعه قابليتهای بسيار گسترده ای را در اختيار كاربر قرار می دهد، کار نسبتا ساده ای می باشد. پيچيده ترين مسايل را می توان به آسانی مدل کرد. به عنوان مثال مسايل شامل بيش از یک جزء را می توان با ايجاد مدل هندسی هر جزء و سپس نسبت دادن رفتار ماده مربوطه به هر جزء و سپس مونتاژ اجزاء مختلف مدل کرد.
در اغلب مدلسازی ها، حتی مدلهای با درجه غير خطی بالا، کاربر می بايست تنها داده های
مهندسی نظير هندسه مساله، رفتار ماده مربوط به آن، شرايط مرزی و بار گذاری آن مساله
را تعيين كند. در يك تحليل غير خطی، ABAQUS به طور اتوماتيک ميزان نمو بار و تلرانسهای
همگرايی را انتخاب و همچنين در طول تحليل مقادير آنها را جهت دستيابی به یک جواب صحيح
تعديل می كند. در نتيجه کاربر بندرت می بايست مقادير پارامترهای کنترلی حل عددی مساله
را تعيين کند.
آباکوس قابلیت حل مسایل از یک تحلیل خطی ساده تا پیچیده ترین مدلسازی غیر خطی را دارا می باشد. این نرم افزار دارای مجموعه المانهای بسیار گسترده ای می باشد که هر نوع هندسه ای را می توان توسط این المان ها مدل کرد. همچنین دارای مدل های رفتاری بسیار زیادی است که در مدلسازی انواع مواد با خواص و رفتار گوناگون نظیر فلزات، لاستیک ها، پلیمرها، کامپوزیت ها، بتن مسلح، فومهای فنری و نیز شکننده و همچنین مصالحی ژئوتکنیکی نظیر خاک و سنگ، قابلیت بالایی را ممکن می سازد. نظر به اینکه آباکوس یک ابزار مدلسازی عمومی و گسترده می باشد، استفاده از آن تنها محدود به تحلیل مسائل مکانیک جامدات (یعنی مسئله تنش - کرنش) نمی شود. با استفاده از این نرم افزار می توان مسایل مختلفی نظیر انتقال حرارت، نفوذ جرم، تحلیل حرارتی اجزاء الکتریکی، اکوستیک، تراوش و پیزو الکتریک را مورد مطالعه قرار داد.
آباکوس با وجود اینکه مجموعه قابلیتهای بسیار گسترده ای را در استفاده از نرم افزار اختیار کاربر قرار می دهد، کار نسبتاً ساده ای می باشد. پیچیده ترین مسایل را می توان به آسانی مدل کرد. به عنوان مثال مسایل شامل بیش از یک جزء را می توان با ایجاد مدل هندسی هر جزء و سپس نسبت داده رفتار ماده مربوطه به هر جزء و سپس مونتاژ اجزاء مختلف مدل کرد. در اغلب مدلسازی ها، حتی مدلهای با درجه غیر خطی بالا، کاربر می بایست تنها داده های مهندسی نظیر هندسه مساله، رفتار ماده مربوط به آن، شرایط مرزی و بارگذاری آن مساله را تعیین کند. آباکوس در یک تحلیل غیر خطی، به طور اتوماتیک میزان نمو بار و رواداری های همگرایی را انتخاب و همچنین در طول تحلیل مقادیر آنها را جهت دستیابی به یک جواب صحیح تعدیل می کند. در نتیجه کاربر به ندرت می بایست مقادیر پارامترهای کنترلی حل عددی مساله را تعیین کند.
معرفی بخش های مختلف نرم افزار آباکوس
Abaqus/CAE که شامل محیطی برای طراحی و مدلسازی (پیش پردازش) و نمایش گرافیکی نتایج حاصل از تحلیل است.
نرم افزار آباکوس شامل ۴ بخش است:
- ۱- Abaqus/Standard که یک تحلیل گر کلی بر مبنای روش اجزای محدود می باشد و از رویکرد انتگرال گیری ضمنی استفاده می کند.
- ۲- Abaqus/Explicit که یک تحلیل گر خاص اجزای محدود می باشد و از رویکرد صریح برای انتگرال گیری استفاده می کند و برای حل سیستم های غیرخطی شامل مسائل تماس و در حالت بارگذاری گذرا کاربرد دارد.
- ۳- Abaqus/CFD که یک نرم افزار تحلیل دینامیک سیالات است و از نسخه ۶٫۰ به بعد به این مجموعه نرم افزاری اضافه شد.
- ۴- Abaqus/Electromagnetic که یک نرم افزار تحلیل مسائل الکترومغناطیس است.
همچنین نرم افزار آباکوس از زبان برنامه نویسی پایتون برای برنامه نویسی در داخل نرم افزار پشتیبانی می کند. وجود امکان اسکریپت نویسی در داخل نرم افزار، قابلیت های مدلسازی آن را دو چندان می کند.
یکی از مهمترین قابلیت های نرم افزار آباکوس نسبت به سایر نرم افزارهای اجزای محدود موجود، امکان تغییر و اضافه کردن به امکانات و کتابخانه های نرم افزار است. قابلیتی تحت عنوان «ساب روتین» نویسی که ابزاری بسیار قدرتمند برای کاربران حرفه ای می باشد. ساب روتین در واقع یک مجموعه کد است که توسط کاربر با استفاده از زبان برنامه نویسی فرترن برای کاربرد خاصی نوشته می شود. با استفاده از این قابلیت می توان مواردی نظیر تعریف مدل های رفتاری جدید، انجام بارگذاری های خاص و... را انجام داد.
ﺗﻔﺎوت ﻣﯿﺎن نرم افزار ABAQUS و ANSYS ﭼﯿﺴﺖ؟
ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻧﮑﺘﻪای ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ آن ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻮد اﯾﻨﺴﺖ ﮐﻪ ﻣﺒﻨﺎی ﻫﺮ دو ﻧﺮم اﻓﺰار روش اﺟﺰاء ﻣﺤﺪود ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. ﻟﺬا اﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﻮد ﻣﺜﻼ ﯾﮏ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺑﺎ آﺑﺎﮐﻮس ﺟﻮابﻫﺎی درﺳﺖ ﻣﯽدﻫﺪ اﻣﺎ ﺑﺎ اﻧﺴﯿﺲ ﺟﻮابﻫﺎی ﻏﻠﻂ!
ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕﺮ ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﯾﮏ ﻣﺴﺌﻠﻪ را ﺑﻪ دو اﭘﺮاﺗﻮر ﻣﺎﻫﺮ ﻧﺮم اﻓﺰارﻫﺎی آﺑﺎﮐﻮس و نرم افزار اﻧﺴﯿﺲ ﺑﺪﻫﯿﻢ ﺗﺎ آن را ﺣﻞ ﮐﻨﻨﺪ، ﺟﻮابﻫﺎی ﻫﺮ دو ﯾﮑﺴﺎن ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
اﻟﺒﺘﻪ اﺧﺘﻼف اﻧﺪﮐﯽ در دﻗﺖ ﺟﻮاب اﯾﻦ دو ﻧﺮم اﻓﺰار وﺟﻮد ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ ﮐﻪ آن ﻫﻢ ﺑﺮﻣﯽﮔﺮدد ﺑﻪ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ و روش ﺣﻞ ﻣﻌﺎدﻻت در اﯾﻦ دو ﻧﺮم اﻓﺰار.
اﯾﻦ دو ﻧﺮم اﻓﺰار ﺑﻪ ﻧﻮﻋﯽ رﻗﯿﺐ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ می باشند. ﻟﺬا در ﻫﺮﮐﺪام ﺑﺮﺧﯽ آﭘﺸﻦﻫﺎ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ در دﯾﮕﺮی ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﺜﻼ ﻣﺒﺤﺚ XFEM ﮐﻪ ﺗﺌﻮری آن ﺗﺎزه در ﺳﺎل ۱۹۹۹ ﻣﻄﺮح ﺷﺪه اﺳﺖ، در ﻧﺮم اﻓﺰار آﺑﺎﮐﻮس وﺟﻮد داﺷﺘﻪ اﻣﺎ در اﻧﺴﯿﺲ وﺟﻮد ﻧﺪارد. و یا ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﻮاد ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ Smart Material در اﻧﺴﯿﺲ وﺟﻮد دارد اﻣﺎ در آﺑﺎﮐﻮس ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﺑﺎ کد ﻧﻮﯾﺴﯽ آنرا ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮد. اﻟﺒﺘﻪ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ۸۵% ﻗﺎﺑﻠﯿﺖﻫﺎی اﯾﻦ دو ﻧﺮم اﻓﺰار ﯾﮑﺴﺎن اﺳﺖ.
۱- ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻣﺰﯾﺘﯽ ﮐﻪ ﻧﺮم اﻓﺰار آﺑﺎﮐﻮس ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻧﺴﯿﺲ دارد اﯾﻨﺴﺖ ﮐﻪ ﻧﺮم اﻓﺰار آباکوس ﺑﺴﯿﺎر ﮐﺎرﺑﺮ پسندتر از اﻧﺴﯿﺲ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﯽ ﮐﻪ روﻧﺪ ﻣﺪﻟﺴﺎزی ﯾﮏ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﻣﺸﺨﺼﯽ ﮐﻪ ﻫﺮ دو ﻧﺮم اﻓﺰار ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺗﺤﻠﯿﻞ آن را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، در آﺑﺎﮐﻮس ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺴﯿﺎر راﺣﺖﺗﺮ از اﻧﺴﯿﺲ اﺳﺖ.
در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻧﺮم اﻓﺰارﻫﺎی ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﮐﺘﯿﺎ، ﺳﺎﻟﯿﺪورک و آﺑﺎﮐﻮس ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﯾﮏ ﮐﻤﭙﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻟﺬا ارﺗﺒﺎط ﺑﺴﯿﺎر ﺧﻮﺑﯽ ﻣﯿﺎن اﯾﻦ ﺳﻪ ﻧﺮم اﻓﺰار ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ وﺟﻮد دارد.
ﺷﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﻋﻠﺖ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻧﺮم اﻓﺰار اﺑﺎﮐﻮس را ﯾﮏ ﻧﺮم اﻓﺰار ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ و اﻧﺴﯿﺲ را ﯾﮏ ﻧﺮم اﻓﺰار آﮐﺎدﻣﯿﮏ ﻣﯽﻧﺎﻣﻨﺪ. ﯾﻌﻨﯽ در ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻧﺮم اﻓﺰار آﺑﺎﮐﻮس ﺗﺮﺟﯿﺢ داده ﻣﯽﺷﻮد.
۲- ﯾﮑﯽ از ﻣﺰﯾتهای ﻧﺮم اﻓﺰار اﻧﺴﯿﺲ، ﮐﺎرﺑﺮی آﺳﺎن ﺑﺎ زﺑﺎن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻧﻮﯾﺴﯽ ﭘﺎراﻣﺘﺮﯾﮏ آن ﯾﻌﻨﯽ APDL ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﯽ ﮐﻪ ﺗﺤﻠﯿﻞ ﭘﺎراﻣﺘﺮﯾﮏ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺑﻪ ﮐﻤﮏ اﯾﻦ زﺑﺎن ﺑﺴﯿﺎر راﺣﺖﺗﺮ از ﺗﺤﻠﯿﻞ آنﻫﺎ ﺑﻪ زﺑﺎن Python در آﺑﺎﮐﻮس ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.
اﻟﺒﺘﻪ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖﻫﺎی ﺗﺤﻠﯿﻞ ﭘﺎراﻣﺘﺮﯾﮏ ﺑﻪ زﺑﺎن Python در آﺑﺎﮐﻮس ﺑﺴﯿﺎر ﻓﺮاﺗﺮ از APDL اﻧﺴﯿﺲ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ اﻣﺎ ﮐﺎرﮐﺮدن ﺑﺎ Python آﺑﺎﮐﻮس ﺑﺴﯿﺎر دﺷﻮارﺗﺮ از APDL اﻧﺴﯿﺲ اﺳﺖ.
ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ ﻫﺮ ﮐﺎرﺑﺮی ﮐﻪ در ﯾﮑﯽ از اﯾﻦ دو ﻧﺮم اﻓﺰار آباکوس یا انسیس ﺑﻪ ﻣﻬﺎرت ﮐﺎﻓﯽ رﺳﯿﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﺳﺨﺘﯽ ﻗﺒﻮل ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد ﮐﻪ ﻧﺮم اﻓﺰار ﺧﻮد را ﺗﻐﯿﯿﺮ دﻫﺪ. ﺷﺎﯾﺪ اﮐﺜﺮ ﮐﺎرﺑﺮان
ﺣﺮﻓﻪای اﻧﺴﯿﺲ ﺑﺮ اﯾﻦ ﺑﺎورﻧﺪ ﮐﻪ اﻧﺴﯿﺲ ﺑﻬﺘﺮ از آﺑﺎﮐﻮس اﺳﺖ و ﮐﺎرﺑﺮان ﺣﺮﻓﻪای آباکوس ﺑﺮ
اﯾﻦ ﺑﺎورﻧﺪ ﮐﻪ نرم افزار آباکوس ﺑﻬﺘﺮ از انسیس اﺳﺖ. اﯾﻦ ﻗﻀﺎوت ﺑﯿﺸﺘﺮ از روی ﺗﻌﺼﺐ اﺳﺖ
ﺗﺎ ﻣﻨﻄﻖ. اﻣﺎ اگر شما برای اولین بار قصد انتخاب و یادگیری یکی از این دو نرم افزار را دارید، ﺗﻮﺻﯿﻪ می کنیم ﻧﺮم اﻓﺰار آﺑﺎﮐﻮس را اﻧﺘﺨﺎب کنید.
المانها در آباکوس Abaqus Elements
با توجه به مهم بودن نوع تكنيك مش بندی و نيز نوع المان مورد استفاده، كاربر می بايست اطلاعات بيشتری در زمينه المان ها داشته باشد. طیف وسیعی از المانها در ABAQUS قابل استفاده است که از این جهت توانایی بسیار زيادی را به كاربر می دهد تا بتواند انواع مختلف مسايل را مدل كرده و تحليل نمايد. پنج ويژگی يك المان كه رفتار آن را معين می سازند: ۱- خانواده ۲- درجات آزادی ۳- تعداد گره ها ۴- روش فرمول بندی ۵- روش انتگرال گیری
اصول ABAQUS
به طور كلی هر تحليل اجزاء محدود شامل سه مرحله است: ۱- پیش پردازش ۲- حل مسئله ۳- پس پردازش
در همه نرم افزارهای اجزاء محدود اين سه مرحله اصلی انجام می شود و تنها تفاوت آنها در نحوه انجام آن است.
محیط های نرم افزار آباکوس ABAQUS
نرم افزار ABAQUS/CAE به محیط های ده گانه ای تقسیم شده است. این محیط ها عبارتند از:
- ۱- محیط Part: در اين محيط كار مدلسازی هندسی قطعات انجام می گيرد.
- ۲- محیط Property: در اين محيط كار تعريف خصوصيات مواد مورد تحليل، تعريف پروفيل سطح مقطع، نسبت دادن خواص تعريف شده به قطعات و.... انجام می گيرد.
- ۳- محیط Assembly: در اين محيط كار مونتاژ قطعات مختلف در صورت وجود در يك تحليل انجام می گيرد. در واقع موقعيت هندسی قطعات را كاربر تعيين می كند.
- ۴- محیط Step: در اين محيط گامهای حل مساله انتخاب می شوند. در اينجاست كه كاربر نوع حل گر را نيز مشخص می كند.
- ۵- محیط Interaction: در اين محيط خاصيت فيزيكی تماس بين سطوح تعيين می شود.
- ۶- محیط Load: در اين محيط بارگذاری و شرايط مرزی تعيين می گردد.
- ۷- محیط Mesh: در اين محيط كار المان بندی مدل انجام می شود.
- ۸- محیط Job: در اين محيط با تعريف یک job، کاربر شروع حل مسئله را به پردازشگر اعلام میکند.
- ۹- محیط Visualization: در اين محيط كاربر نتايج حل را مشاهده می كند.
چرا باید نرم افزار آباکوس را انتخاب کنیم؟
درمیان نرم افزارهای زیادی که برمبنای روش اجزاء محدود عمل می کنند، یکی از معتبرترین و قویترین نرم افزارهایی است که مهندسان و محققان ازآن به عنوان ابزاری سودمند در جهت رفع نیازهای خود بهره می گیرند، ABAQUS است. از مزایای این نرم افزار نسبت به دیگر نرم افزارهای موجود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- - توان بالای تحلیل مسائل غیر خطی نظیر رفتار پلاستیک و تغییر شکلهای بزرگ
- - تحلیل شکست قطعات و رشد ترک علاوه بر جوانه زنی که بدین ترتیب می توان رشد دینامیکی ترک را در مواد ایزوتروپ و مواد مرکب پیش بینی نمود.
- - دارا بودن قابلیت های ویژه در حوزه مسائل مربوط به مواد کامپوزیت
- - توانایی حل مسائل گوناگون به دو روش ضمنی و صریح
- - وجود زیر برنامه های مختلف در این نرم افزار و دسترسی آسان به آنها که بدین ترتیب می توان از تئوری های به کار رفته در حل هر مساله آگاهی یافت.
به طوری که سهولت دستیابی و فهم نحوه عملکرد زیر برنامه های این نرم افزار موجب گشته تا مجامع دانشگاهی بین المللی از آن بیش از نرم افزارهای دیگر در مقاله های علمی منتشر شده استفاده کنند. این بدین معنا است که کاربر می تواند تمام زیر برنامه های مرتبط با موضوع کارخود را در محیط نرم افزار تغییر داده و در حقیقت ازآن به نفع خود استفاده کند.
مثال هایی از مسائل قابل حل با نرم افزار آباکوس Abaqus
- - کامپوزیت ها
- - لاستیک ها و فوم ها
- - تایرها
- - مکانیزم ها
- - اتصالات
- - مکانیک خاک و بتن
- - بارگذاری سیکلی
- - مدلسازی اندرکنش میان سیال و جامد FSI
- - مکانیک آسیب و ضربه
- - مکانیک شکست
- - کمانش و پس کمانش
- - شکل دهی فلزات
- - بدنه و سیستم تعلیق خودرو
- - مکانیک انفجار و آگوستیک
- - انتقال حرارت
- - آنالیز حساسیت
- - بهینه سازی
مراحل تحلیل در آباکوس
یک تحلیل کامل در برنامه آباکوس معمولا از سه مرحله تشکیل شده است:
- - مرحله پیش پردازش
- - مرحله پردازش
- - مرحله پس پردازش
انواع پردازش در آباکوس به سه مرحله مطابق شکل زیر به وسیله تعدادی فایل با یکدیگر ارتباط دارند.
مرحله پیش پردازش Abaqus/CAE :
در این مرحله شما باید مدل مساله را ساخته و یک فایل ورودی آباکوس ایجاد کنید. مدل را معمولا می توان بصورت گرافیکی با استفاده از ABAQUS/CAE و یا سایر پیش پردازنده ها ایجاد کرد و یا می توان فایل ورودی آباکوس را با استفاده از یک ویرایشگر متن مثل Notepad ساخت.
مرحله پردازش Abaqus Standard/Explicit :
پردازش که معمولاً به صورت یک روند در پس زمینه اجرا می شود، مرحله ای است که در آن آباکوس استاندارد و یا صریح مساله عددی را که در مدل تعریف شده حل می کند. مثالهایی از خروجی تحلیل تنش عبارت است از تغییر مکانها و تنشهایی که در فایلهای باینری ذخیره می شود و برای مرحله پس از پردازش مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به پیچیدگی مساله ای که باید تحلیل شود و قدرت رایانه ای که تحلیل را انجام می دهد، زمان تحلیل می تواند بین چند ثانیه تا چند روز طول بکشد.
مرحله پس پردازش Abaqus/Viewer :
ارزیابی نتایج را می توان بعد از اتمام مرحله پردازش یعنی وقتی که تنشها تغییرمکانها و سایر متغیرهای اساسی محاسبه شده اند انجام داد. ارزیابی معمولا با استفاده از مدول بصری یا سایر پس پردازنده ها انجام می شود. مدول بصری داده های فایل خروجی باینری را می خواند و گزینه های متفاوتی مانند کانتورهای رنگی ، انیمیشن ، فرم تغییر شکل یافته و یا نمایش داده ها به صورت نمودار برای نمایش نتایج دارد.