بهترین روش آموزش زبان چیست؟

بهترین روش یادگیری مکالمه زبان انگلیسی چیست؟

یادگرفتن مکالمه زبان انگلیسی به شکل مطلوب، آرزوی بیشتر جوانان ایرانی است. چه آنهایی که انگیزه خاصی برای استفاده از این توانایی دارند، مانند سفر به خارج، ادامه تحصیل یا استخدام در یک شرکت خارجی و یا صرفا از روی علاقه و ایجاد ارتباط با جامعه جهانی. همه افراد بر این اعتقاد هستند که آموزش های زبان انگلیسی در مدارس و دانشگاه های ایران کمکی به آموختن مکالمه نمی کند و اطلاعات مربوطه فقط در محدوده گرامر یا ترجمه ساده متون خلاصه می شود.

بعضی از خانواده های ایرانی هم چون به دشواری یادگیری زبان در بزرگسالی واقف هستند، فرزندان خود را از همان سال های ابتدایی در کلاس های ویژه ثبت نام می کنند. اما بزرگسالانی که فرصت شرکت در این کلاسها را داشته باشند، همیشه به دنبال یک مرکز آموزشی معتبر هستند و شاید چندین موسسه و آموزشگاه را تجربه کرده باشند. اما چون در بهترین شرایط فقط در کلاس حاضر می شوند و زمانی برای تمرین های هفتگی و مطالعه قبل از کلاس نمی گذارند، عملا به جایی نمی رسند.

برخی نیز که کار و شغل روزمره اجازه حضور در این کلاسها را به آنها نمی دهد، با خرید انواع کتاب ها، سی دی ها، دیکشنری ها و خودآموزها تصمیم می گیرند که در منزل، محل کار یا خودرو، شخصا اقدام به یادگیری کنند اما چون اجبار و ضرب العجلی برایشان نیست، به مرور از خیر این شیوه می گذرند و مجموعه ای از کتاب و سی دی و غیره روی دستشان می ماند.

توصیه های ارائه شده اشاره ایست به نکته های کلیدی و طلایی در یادگیری مکالمه زبان انگلیسی، که بر اساس تجربه های بین المللی مختلف بدست آمده است. این توصیه ها برای هر دو گروه فوق، بخصوص برای آنان که از به کار بردن روش های مختلف خسته شده اند بسیار مفید خواهد بود.

سه شرط اصلی در یادگیری مکالمه زبان انگلیسی چیست؟

۱- انگیزه: تصمیم خود را بگیرید! اگر واقعا مصمم به یادگیری مکالمه زبان انگلیسی هستید، شروع کنید در غیر اینصورت پول و وقتتان را تلف نکنید.

۲- وقت و انرژی: یادگرفتن زبان انگلیسی در عین سادگی یک کار ممتد و وقت گیر است و نباید بین بخش های مختلف آن فاصله انداخت، بنابراین دقیقا مشخص کنید در طول هفته چه زمانهایی را برای فراگیری مکالمه اختصاص می دهید.

۳- محیط مناسب: هنگام یادگیری زبان باید فضای مناسب و ساکتی را فراهم کنید. تا از تمرکز کافی برخوردار شوید. روی مکان های شلوغ، ماشین و غیره زیاد حساب نکنید.

آیا زبان فرار است؟

اگر یادگیری مکالمه زبان بدرستی و صحیح انجام شده باشد، نباید فرار باشد. مانند اینکه شما بعد از ۱۰ سال دوری از دوچرخه، بخواهید دوچرخه سواری کنید و بگویید شیوه راندن آنرا فراموش کرده ام. توانایی مکالمه و صحبت کردن باید به ضمیر ناخودآگاه شما رسوخ کند، بنابراین در طول زمان فقط برخی کلمات و واژه ها از ذهنتان خارج می شود اما کلیات شیوه مکالمه همچنان در زمره توانایی های شما باقی می ماند. مگر اینکه آموزش شما از ابتدا سطحی باشد.

بهترین روش آموزش و فراگیری مکالمه زبان انگلیسی چیست؟

مهمترین و بهترین روش یادگیری مکالمه، شنیدن است. هر چقدر بیشتر از روش شنوایی استفاده کنید سرعت یادگیریتان بیشتر می شود.

از اشتباهات قبلی پرهیز کنید:

تمرین، گرامر، دیکته، حفظ لغت و جمله سازی همه این موارد را فراموش کنید! در مراحل اولیه یادگیری مکالمه، اجبار نداشته باشید که تمرین حل کنید، دیکته بنویسید، گرامر کار کنید و غیره ... فقط گوش کنید، حفظ کنید و صدای خود را ضبط کنید.. تا آنجا پیش بروید که از لهجه و سرعت گفتار خود راضی شوید. پرداختن به بحث گرامری، شما را از هدفتان دور می کند. مطمئن باشید که شما در حین حفظ مطلب، به طور ناخودآگاه گرامر را هم رعایت می کنید و این روش ماندگار تر است تا اینکه با هدف قبلی بخواهید نکته های گرامری را در جملات خود بکار ببرید.

به دنبال یادگیری یا حفظ لغات و یا معانی آنها هم نباشید. شما فقط جملات یا عبارت ها را یاد بگیرید نه کلمات را.. هزاران هزار کلمه هم که یاد گرفته باشید، اگر نتوانید در جمله بکار ببرید، به چه دردتان می خورد؟ ما نباید خودمان جمله ها را بسازیم بلکه باید جملات آماده را حفظ کنیم! فراموش نکنید، شما فقط و فقط جملاتی را می توانید در گفتارتان بکار ببرید که قبلا عین آن را خوانده یا شنیده باشید! اگر تلاش کنید که یک جمله جدید بسازید یعنی به طور کلی عکس روش مورد نظر ما عمل می کنید. خیالتان راحت باشد، آنقدر جمله های متعدد حفظ خواهید کرد که نیاز به جمله سازی پیدا نمی کنید.

با توجه به درخواست های فراوان آموزش زبان و جذب متقاضیان و تکمیل ظرفیت آموزشگاه پایا، تا اطلاع بعدی از پذیرش متقاضیان جدید معذوریم.

چگونه سی دی های زبان را گوش کنیم؟

- به هیچ وجه قبل از آنکه برای چند بار سی دی درس مورد نظر را گوش نکرده اید، سراغ خواندن متن آن نروید. چون اگر ابتدا متن درس را بخوانید، ممکن است برخی کلمات را غلط تلفظ کنید و این اشتباه دائم با شما خواهد ماند. پس اول سی دی را گوش کنید، بعد متن را بخوانید.

- هر درس را چند بار باید گوش کنیم؟
یک بار؟ ....
پنج بار؟ ....
ده بار؟ ....
خیر.... حتا تا ۱۰۰ بار!!
بله تعجب نکنید، اگر مایل هستید اعتماد به نفس لازم در مکالمه را بدست بیاورید، هر درس را آنقدر گوش کنید تا حفظ شوید!

کلیدی ترین موضوع در مکالمه همین است. شما باید تلاش کنید تا با صدای گوینده همراه شوید و بارها با او همصدا شوید. این کار را پله پله و مرحله به مرحله انجام دهید. به هیچ وجه خسته نشوید. آنقدر ادامه دهید تا بتوانید متن را عینا مانند گوینده، بگویید. و در انتها سی دی را خاموش کنید و سعی کنید مثل گوینده آن متن را تکرار کنید.

بزرگترین لذت شما زمانی است که یک پاراگراف طولانی را از بر بگویید!! دقت کنید که شما باید متن درس ها را حفظ کنید.

شاید در ابتدا برایتان سخت باشد ولی با هر بار حفظ کردن متون برق شادی و شعف و احساس لذت تمام وجودتان را خواهد گرفت. این یعنی پیشرفت و موفقیت.

همیشه به یاد داشته باشید که پیشرفت در فراگیری مکالمه زبان انگیسی بصورت تصاعدی خواهد بود. و هر روز شما با شنیدن متن اخبار و فیلم های زبان انگلیسی بیشتر متوجه معانی آنها شده و ارتباط بیشتری با آن پیدا خواهید کرد. زیرا خیلی از متن هایی که شما در تمرینات خود حفظ می کنید بصورت مداوم در مکالمات روزمره زندگی، اخبار و فیلم ها تکرار می شوند. بنابراین هر روز که می گذرد، فراگیری مکالمه برایتان آسان تر و لذت بخش تر می شود. و هر روز پیشرفت تصاعدی خود را احساس خواهید کرد.

زیاد گوش کنید، بتدریج با گوینده همراه شوید، و در نهایت خیلی راحت صحبت کنید.

ابزار مورد نیاز یادگیری و آموزش زبان چیست؟

تا حد امکان سعی کنید فقط با استفاده از هدفون به سی دی ها گوش کنید. چرا؟

توانمندیهای یادگیری انسان به نسبت ۶۰ درصد دیدن و ۴۰ درصد شنیدن تقسیم می شود. اگر می خواهید توان بینایی شما به کمک شنوائی تان بیاید، باید چشمهایتان را ببندید.

مثال: تصور کنید در جایی نشسته و با کسی صحبت می کنید، همکارتان به شما نزدیک می شود و در گوش شما مطلبی را توضیح می دهد.. در آن لحظه که دارید به مطلب او گوش می کنید، به کجا نگاه می کنید؟ با اینکه چشمانتان باز است، اما در واقع به هیچ جا نگاه نمی کنید چون در آن زمان هوش و حواس شما فقط به فهمیدن حرف های همکارتان معطوف است!

بنابراین هدفون باعث می شود توجه شما به طور کامل به گفتار سی دی و گوینده جلب شود.

از طرفی، صدایی که از هدفون می شنوید به دلیل نزدیکی به پرده گوش تان، برای مدتها در محدوده ورودی گوش باقی می ماند و در یک حرکت رفت و برگشت مرتب تکرار می شود و بصورت موثرتری در حافظه شما ذخیره می شود.

در هنگام دیدن سی دی های تصویری و حتا اخبار و فیلم ها هم باید همانند سینما فضا را تاریک کنید تا هیچ چیز دیگری توجه شما را به هم نزند.

صدای خود را ضبط کنید:

باید صدای خود را ضبط کنید. و هر متنی را که حفظ کردید، بدون نگاه کردن به کتاب، ضبط کنید. در ابتدا این کار سخت خواهد بود اما اگر بخشی را فراموش کردید، به جای مراجعه به کتاب، مجددا آن بخش را گوش کنید. بعد دوباره صدای خود را ضبط کنید. تازه وقتی به صدای خود گوش کردید خواهید فهمید چقدر در لهجه و تلفظ کلمات پیشرفت کرده اید!

فراموش نکنید برای رسیدن به لهجه مناسب، شما باید همانند یک مقلد صدا یا یک بازیگر تئاتر، نحوه گویش گوینده را تقلید کنید. حتی اگر صدای گوینده مانند صدای یک پیرزن یا بچه باشد مثل او حرف بزنید.

توجه داشته باشید، اگر سعی کنید دقیقا مثل سی دی حرف بزنید، کلمات بیشتری به خاطرتان می آید، چون شما دقیقا همانی را می گویید که شنیده اید!! ، اما اگر با لهجه خودتان حرف بزنید، دیگر شنیده های شما به درد نمی خورد، چون ذهن شما، آنها را چیز دیگری فرض می کند. بهترین تمرین گفتار، در مقابل آینه است. در این روش اعتماد به نفس خود را نیز تقویت می کنید.

در نهایت:

مکالمه زبان را وارد زندگی روزمره خود کنید تا ارتباط بیشتری با آن پیدا کنید. با اینکار احساس خوبی از پیشرفت خود خواهید داشت. نهایت پیشرفت در آموزش و یادگرفتن یعنی داشتن احساس خوب و با نشاط به آن . بهترین جملات برای استفاده روزمره بکارگیری جملات امری می باشد. مانند: درو باز کن، بیا بشین، ببین کیه در می زنه، آهسته برون، اونو به من بده، برو درستو بخون، اون کارو نکن و بسیاری جملات امری دیگر. بسیاری از تحصیلکردگان دانشگاهی ما هنوز نمی توانند فرق بین get، take و put را بخوبی درک کنند، چون تنها با کاربرد امری این افعال جایگاه واقعی آنها مشخص می شود.

آموزش و یادگیری مکالمه زبان انگلیسی یعنی: تکرار، تکرار، تکرار.....

پیشرفت، نشاط و نتیجه قطعی

whatsapp