وب سایت های گوناگون با محتویات و کاربردهای مختلف بر روی اینترنت به چشم میخورند که در طبقهبندی آنها روشهای متعددی وجود دارد. برخی از این طبقهبندیها عبارتند از:
وب سایت های وابسته:
یک درگاه وب که علاوه بر CMS خود، اطلاعات بقیه ارایهدهندگان خدمات را به ازای دریافت مبلغی در اختیار کاربران قرار میدهند. معمولاً سه ارتباط اصلی قابل تصور است. موسسات وابسته مانند: cj.com دفترهای تبلیغاتی همچون: ebay.com و مصرفکنندگان مثل یاهو.
وب سایت های بایگانی:
که در نگهداری از اطلاعات با ارزش کاربرد دارند. برای نمونه: Internet Archive که از سال ۱۹۹۶ میلیاردها وبصفحه کهنه (و نو) را در خود جای دادهاست و Google Groups که تا اوایل سال ۲۰۰۵ بیش از هشتصدوپنجاهوچهارمیلیون پیام فرستاده به گروههای بحث و خبر شبکه کاربران را در خود اندوخته است.
وبلاگ ها:
وبلاگ نوعی وبسایت است که حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشتهای شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است. برای مثال میتوان به blogger.com و persianblog.com اشاره کرد.
وب سایت های میزبانی هاست:
میزبانی وب یا وب هاستینگ (Web Hosting) به مفهوم فراهم ساختن فضایی است که کاربر میتواند فایلهای وب سایت خود را در آن قرار دهد.
وب سایت های بازرگانی: که در بهبود خدمات یا رونق بازرگانی کاربرد دارند.
وب سایت های تجاری یا سایت های تجارت الکترونیک:
که برای فروشگاه اینترنتی و خرید اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرند، مانند: amazon.com
وب سایت های ارتباطی یا وب سایت های شبکه اجتماعی:
وب سایت هایی که در آن افراد با علایق مشترک به دادوستد اطلاعات میپردازند، معمولاً از طریق گفتگو یا تبادل پیام. آمار دقیقی ازشبکههای اجتماعی درایران موجود نیست اما به تقریب حدود ۶۰۰ مورد تحت عناوین شبکههای اجتماعی- جوامع مجازی - میکروبلاگ - موبلاگ - تالار گفتگو یا فروم - اتاق گفتگو یا چت روم درکشور ایجادشده است و این نشان از رونق این گونه سایتها درایران است. برای مثال: وب سایت فیس بوک
وب سایت های
بانک اطلاعاتی
:
وب سایت هایی که کاربرد اصلیاش در جست وجو و نمایش محتویات پایگاه های داده خاص مانند IMDB (بانک اطلاعات اینترنتی فیلمها). مانند: یوتیوب
وب سایت های نرم افزارسازی: سایتی که هدفش ارایه اطلاعات و منابع مربوط به تولید نرم افزار، مهندسی نرم افزار، طراحی وب و مواردی از این قبیل است.
وبگاه راهنمای دادگان: سایتی که حاوی مطالب مختلفی است که به صورت منظم طبقهبندی شدهاست مانند راهنمای یاهو، راهنمای گوگل.
وب سایت های دانلود یا دریافت:
مشخصا در دانلود کردن اطلاعات مثلاً دانلود نرم افزار ها، دانلود آهنگ ها ، دانلود نسخه های نمایشی بازیها یا دانلود بک گراندهای کامپیوتری کاربرد دارند که معمولاً در کشورهایی که قانون کپی رایت را رعایت میکنند و به آن اهمیت میدهند این سایتها غیرمجاز هستند و با آنها برخورد قانونی میشود؛ ولی کشورهایی مانند ایران، سایتهای دانلود بسیاری دارند.
وب سایت های استخدامی:
به کارفرمایان این امکان را میدهند که نیازهای کاری خود را با اینترنت در اختیار کاربران بنهند. فرد جویای کار هم میتواند برگه درخواست همکاری را پر کرده یا اطلاعات شخصی خود را در اختیار کارفرما بگذارد. مانند: https://payait.com/jobs.aspx
وب سایت های بازی: سایتی که افراد با مراجعه به آن همانند مراجعه به «زمین بازی» به بازی میپردازند مانند: pogo.com
وب سایت های دامنه جغرافیایی:
به نامهای دامنه ای اشاره دارد که مشابه نامهای مناطق جغرافیایی هستند مانند شهرها و کشورها برای مثال Richmond.com با آدرس اینترنتی www.richmond.com نام دامنه جغرافیایی ریچموند در ایالت ویرجینا است.
وب سایت های خنده و سرگرمی: حاوی لطیفه و نغز و مطالب سرگرمکننده هستند.
وب سایت های اطلاعاتی:
نقش خبررسانی را بر عهده دارند و لزوماً با اهداف اقتصادی طراحی نشدهاند مانند: RateMyProfessors.com و دانشنامه آزاد ویکی پدیا. اغلب موسسات دولتی، آموزشی و غیرانتفاعی یک وبسایت خبررسانی هم دارند.
وب سایت های جاوا اپلت: حاوی نرمافزار مورد نیاز برای اجرای برنامه خوب روی وب است.
وب سایت های خبری:
همانند پایگاه اینترنتی اطلاعاتی است اما تنها اخبار و تفاسیر خبری را ارایه میدهد. مانند: سایت خبری تابناک
وب سایتهای شخصی:
یک فرد یا یک گروه کوچک (مانند یک خانواده) هدایتش میکنند و حاوی اطلاعاتی است که فرد به سلیقهاش روی اینترنت قرار میدهد.
وب سایت های برگه فیشینگ:
وب سایتی که برای کسب اطلاعات مهم و امنیتی مانند رمزهای گذر و اطلاعات مربوط به کارتهای اعتباری طراحی شدهاست و میتواند با گمراه کردن فرد اطلاعات شخصی وی مانند کد سرپرستی امنیت اجتماعی وی یا اطلاعات کارتاعتباری وی را به دست آورد.
وب سایت های سیاسی: پایگاهی اینترنتی که افراد بر روی آن دیدگاههای سیاسی خود را مطرح میکنند.
وب سایت های مرور: وبگاهی که در آن افراد نظرات خود را راجع به انواع محصولات و خدمات با یکدیگر مطرح میکنند.
وب سایت های جستجوگر:
سایتی که در آن اطلاعات کلی و دروازههایی برای دستیابی به اطلاعات بقیه وب سایت ها و جستجو در وب ارایه شدهاست. نمونه بارز این سایتها، وب سایت گوگل و پرکاربردترین وب سایت های از این نوع، سایت یاهو است.
وب سایت های درگاه وب:
وب سایتی که دروازه یا پورتالی را به سوی بقیه منابع موجود روی شبکه اینترنت یا اینترانت باز میکند.
وبسایت عروسی wedding Site:
وب سایتی که در آن جزئیات یک مراسم ازدواج مانند خاطرات، تصاویر، اطلاعات مربوط به آن ارایه میشود. مانند: indianweddingsite.com
وب سایت های ویکی:
سایت هایی که در آن کاربران با همکاری یکدیگر به ویرایش میپردازند (مانند ویکی پدیا).