هک کردن چیست؟
هک کردن به شناسایی ضعف سیستمها یا شبکههای کامپیوتری به منظور بهرهبرداری از آنها گفته میشود که در طول چند دهه، به تکامل رسیده و انواع مختلفی پیدا کرده است.
با اینکه هک همیشه با اهداف بدخواهانه انجام نمیشود، امروزه اغلب ارجاعها به عمل هککردن یا هکرها، این فعالیت را غیرقانونی توصیف میکنند و آن را در دستهی جرایم سایبری قرار میدهند که با اهدافی مثل سود مالی، اعتراض، جمعآوری اطلاعات برای جاسوسی و حتی سرگرمی انجام میشوند.
در فرایند هک، از کامپیوترها برای انجام عملیات گمراهکننده مثل نفوذ به حریم خصوصی و سرقت دادههای خصوصی یا سازمانی و بسیاری از عملیات دیگر استفاده میشود.
تصور بسیاری از مردم از هکرها یا جوجههکرها، برنامهنویسان بامهارتی است که میتوانند سختافزار یا نرمافزارها را دستکاری کنند؛ اما این دیدگاه صرفا بخشی از طیف وسیع دلایل انتخاب هک است. هک معمولا ماهیتی تخصصی دارد، اما هکرها میتوانند از روانشناسی هم برای فریب کاربر و تشویق او برای کلیک روی پیوست یا ارائهی دادههای شخصی استفاده کنند. به این تکنیک «مهندسی اجتماعی» گفته میشود؛ بنابراین، هک را میتوان اصطلاحی چتری برای فعالیتهایی در نظر گرفت که اغلب و نه تمام آنها ماهیتی باجافزاری یا حملهی سایبری به کسبوکارها و دولتها دارند. درکنار روشهایی مثل مهندسی اجتماعی و تبلیغافزارها، روشهای متداول هک عبارتاند از:
- * باتنتها
- * هایجککردن مرورگر
- * حملات رد سرویس (DDOS)
- * رنسوم ویر (باجافزار)
- * روت کیتها
- * ویروسها
- * کرمها
بدینترتیب هک به کسبوکاری میلیارد دلاری تبدیل شده است که ذینفعان آن زیرساختی مجرمانه راهاندازی کردهاند. در این زیرساخت،حتی افراد نهچندان متخصص (معروف به اسکریپتکیدیها یا جوجههکرها) از ابزارهای هک برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند.
آموزشگاه کامپیوتر پایا