انواع هک
طبق تعریفی وسیع از انواع هک، هکرها به چهار دلیل عمده به کامپیوترها و شبکههای کامپیوتری نفوذ میکنند:
- * دستیابی به سود مجرمانه: سرقت شمارهی کارتهای اعتباری یا نفوذ به سیستمهای بانکداری
- * رسیدن به اعتبار: بهعنوان انگیزهای برای هکرهای دیگر و نشانهگذاری روی وبسایتها
- * جاسوسی سازمانی: برای سرقت اطلاعات محصولات و خدمات رقیب و دستیابی به مزیت رقابتی بازار
- * هک دولتی: سرقت هوش ملی یا سازمانی برای تضعیف زیرساخت دشمنان یا ایجاد اختلاف و نزاع در کشور هدف (مانند حملات چین و روسیه به سایت فوربس و حملات اخیر به کمیتهی ملی دموکراتیک).
دستهی دیگر جرایم سایبری هکرهایی با انگیزههای سیاسی یا اجتماعی هستند. به این افراد فعالان هکر گفته میشود و یکی از اقداماتشان، اشتراکگذاری اطلاعات حساس است. ازجمله گروههای فعال هکری میتوان به Anonymous و WikiLeaksوLulzSec اشاره کرد.
انواع هکر
هکر شخصی است که از ضعفهای سیستمهای کامپیوتری یا شبکهها برای دسترسی به آنها استفاده میکند. هکرها معمولا برنامهنویسان ماهر و متخصص درزمینهی امنیت کامپیوتر هستند. آنان براساس قصد و نیت خود دستهبندی میشوند. در فهرست زیر، به دستهبندی هکرها براساس نیتشان اشاره میشود:
* هکر اخلاقی (کلاهسفید): هکر اخلاقی شخصی است که با دیدگاه برطرفکردن ضعفها به سیستمها نفوذ میکند. این نوع هکر عملیاتی مثل ارزیابی آسیبپذیری و آزمایش سیستمها انجام میدهد.
* کراکر (کلاهسیاه): هکر کلاهسیاه (کراکر) بهصورت غیرمجاز و با هدف منفعت شخصی به سیستمهای کامپیوتری نفوذ میکند. هدف این هکرها سرقت دادههای سازمانی، نقض حریم خصوصی، انتقال سرمایه از حسابهای بانکی و... است.
* کلاهخاکستری: این نوع هکر بین هکرهای اخلاقی و کلاهسیاه قرار میگیرد و بدون مجوز و صرفا با دیدگاه شناسایی ضعفها و آشکارسازی آنها برای مالک سیستم به سیستمها نفوذ میکند.
* اسکریپتکیدی (جوجههکر): شخصی غیرماهر و بدون دانش تخصصی است که صرفا با ابزاری خاص به سیستمهای کامپیوتری نفوذ میکند.
* فعالان هک: هکری است که از هک برای ارسال پیامهای اجتماعی و سیاسی و مذهبی استفاده میکند. این افراد معمولا با هایجک وبسایتهای مدنظر و قراردادن پیغام روی آنها به اهداف خود میرسند.
* فریکر: هکری است که بهجای کامپیوتر، ضعفهای تلفنها را شناسایی و از آن بهرهبرداری میکند.
آموزشگاه کامپیوتر پایا