وب سایت چیست و طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
وب سایت، وبگاه و یا تارنما، مجموعهای از صفحات اینترنتی هستند که بر روی پروتکل ارتباطی اینترنت و یا شبکههای محلی قرار میگیرند. سایتها درست مثل صفحات یک مجله، به هم مرتبط هستند. برای ورود به هر وب سایت، شما نیاز به یک آدرس اینترنتی خاص (دومین) دارید، که به وب سایت مذکور اختصاص داده شده است. با ورود به هر سایت، ممکن است با اطلاعاتی مختلف به شکل متن، ویدیو، عکس و دیگر انواع مولتیمدیا روبرو شوید.
وب سایتها از طریق اتصالهای داخلی و خارجی، به صفحات مختلف وصل میشوند. این اتصالات که به آنها لینک گفته میشود، میتوانند یک لینک داخلی به صفحات همان وب سایت باشند، یا به شکل یک لینک خارجی، شما را به یک وب سایت متفاوت، منتقل کنند.
در اغلب موارد، تصویر ظاهری یک وب سایت با ترکیبی از چند زبان مارکآپ و چندین زبان پیچیده برنامهنویسی برای کاربر نمایش داده میشود. از سوی دیگر ممکن است اتفاقاتی در پشت پرده نیز رخ دهد که برای کاربر عادی قابلمشاهده نیست. این اتفاقات که در بخش داخلی وب سایت رخ میدهند، وظیفه راهاندازی و پردازش اطلاعات را به عهدهدارند.
چگونه سایت را طراحی کنیم؟
اگر تصمیم گرفتید که یک سایت استاتیک را راهاندازی کنید، باید با استفاده از HTML و CSS که زبانی اختصاصی برای طراحی شکل ظاهری سایت هستند، طراحی را آغاز کنید.
پس از طراحی و ساخت صفحات موردنظر، باید آنها را به سرور سایت منتقل کنید. ارائهدهنده سرور، راه انتقال فایلها را در اختیار شما قرار خواهد داد. با نامگذاری فایل صفحه اصلی سایت به نام index.html و بارگذاری آن بر روی سرور، با هربار مراجعه به سایت، این صفحه دانلود و در مرورگر نمایش داده میشود. صفحه ایندکس، صفحه خانه و اصلی سایت است که از طریق لینکهای مختلف، به دیگر صفحات سایت، متصل میشود.
درصورتیکه نیاز به طراحی یک سایت پویا باشد، چند راه مختلف پیش روی کاربر قرار دارد:
راه اول: یادگیری زبانهای برنامهنویسی و مارکآپ HTML و CSS است تا بتوان نقطه آغازی برای طراحی یک وب سایت دینامیک باشد. این راه صحیح ترین و بهترین راه ممکن برای افرادی هست که می خواهند یک کار حرفه ای انجام بدهند.
راه دوم: راه سادهتر استفاده از سرویسهای آمادهای مثل Wordpress، Joomla، Drupal، Magneto و دیگر راهکارهای مشهور است. این سیستمها، حجم بسیار بالایی از طراحی یک وب سایت را بهصورت پیشفرض انجام دادهاند و تنها لازم است با انتخاب قالب موردنظر و تغییراتی اندک، یک وب سایت پویا را راهاندازی کرد. در نظر داشته باشید که استفاده از همین سرویسها نیز، نیاز به دانشی متوسط از مفاهیم مختلف وب و طراحی وب سایت دارد. هرچند آموزشهای فارسی ارائه شده توسط این وب اپلیکیشنها و سرویسها،کافی و پیشرفته است، اما میتواند برای کاربران تازهکار، کمی گیجکننده باشد.
راهکار سوم نیز، استخدام یک طراح وب است که هزینه مالی بیشتری را روی دست کاربر خواهد گذاشت.
راهکار قدم به قدم طراحی یک وب سایت ساده
- ۱- یک دومین و آدرس اینترنتی تهیه کنید.
- ۲- یک سرور یا هاست اشتراکی را خریداری کنید.
- ۳- نیمسرورهای دومین را به آدرسهای مشخصشده توسط شرکت ارائهدهنده سرور تغییر دهید.
- ۴- یک صفحه ساده وب را روی کامپیوتر خود طراحی کنید و نام فایل را به Index.html تغییر دهید.
- ۵- صفحه یا صفحات طراحیشده را به همراه تمامی فایلها، به سرور منتقل کنید.