SEO سئو چیست؟
 
یکی از تخصصی ترین مباحث در زمینه وب، Search Engine Optimization است که صدها روش برای این کار، تایید شده و تایید نشده توسط کارشناسان مختلف معرفی شده است.
 
اما در اینجا به مواردی اشاره می کنيم که مربوط به طراحی صفحات وب است. اول ذکر یک نکته الزامی است! اینکه درست است آگاهی ما از اصول بهینه سازی و روشهای مختلف آن صد در صد برای طراحان وب واجب است، اما به یاد داشته باشیم که این وظیفه گوگل است که فرمولهای سرچ خود را با محتوای واقعی وب وفق دهد. بسیاری از مواقع در می مانیم که گوگل از کجا می فهمد کجای محتوای صفحه متن اصلی قرار دارد و برشی از آن را در جستجو به ما نشان می دهد!
 
بعد از رعایت تمام اصول بهینه سازی، بهتر است به هوشمندی گوگل اعتماد کنیم. مطرح کردن تمام روشهای بهینه سازی برای جستجوگرها مقاله ای دیگر می طلبد.
 
در اینجا چند نکته مهم را ذکر می کنيم:
اول اینکه از تگهای HTML به بهترین شکل و در جای خود استفاده کنیم. برای تیترها و عناوین از h1 و h2 و... و برای لیستها از ul و li و به همین شکل تفکرمان را به یک تفکر ساختاری انگلیسی در متن‌ها تغییر دهیم! (البته لازم است با استفاده از CSS مختصات این تگها را بومی سازی کنیم!) در جای مناسب از bold استفاده کنیم و در جای مناسب به صفحات دیگر لینک دهیم. تگهای هدر نظیر title و meta ها را جدی بگیریم. و به توضیحاتی که به شکل title یا alt برای تصاویر و لینکها می گذاریم اهمیت دهیم.
 
نکته دیگر در چیدمان اجزای صفحه است. بهتر است بعد از هدر اول محتوای اصلی صفحه لود شود و بعد سایدبار و فوتر. در صفحه اول سایت سعی کنیم به اکثر بخشهای اصلی سایت لینک محتوایی دهیم. (لینک محتوایی لینکی است که به همراه چند خط توضیحات می آید.) صفحات داخلی نیز باید با محتوای سایر بخشهای هم موضوع و غیر هم موضوع تعامل داشته باشد و در ارتباط باشد. در واقع می توانيم بگویيم اگر با معیارهای گوگل، باشیم و همه چیز را سر جایش بچینیم، گوگل از سایت ما خوشش می آید و در نتایج جستجو به ما رتبه بهتری می دهد.
 
یک معضل دیگر استفاده نابجا از AJAX است. در این روش با کمک جاوا اسکریپت اطلاعات به دیتابیس ارسال و یا دریافت می شود بدون اینکه صفحه وب ما Refresh شود و تمام اجزا دوباره بارگزاری گردد. خب تا اینجای قصه بسیار عالی است. کاربرد اصلی آن در فرم ها،اسلایدشو تصاویر، Tabها و... است. اما نه برای لود کردن محتوای اصلی سایتمان! زیرا علیرغم اینکه اینکار باعث سرعت رسیدن به محتوا می شود، گوگل نمی تواند (یا به سختی می تواند!) به آن محتوا دسترسی پیدا کند. ضمن اینکه برای هر صفحه AJAX یک آدرس (URL) منحصر به فرد نداریم که بین صفحات لینک بدهیم. و چندین نقص دیگر. بنابراین از AJAX نیز باید در جای خود استفاده کرد.
 
و نهایتا اینکه به شما پیشنهاد می کنيم اصلا از روشهای فریبنده برای سئو استفاده نکنید! باز هم یادآوری می کنيم گوگل هوشمندتر از آن است که فکر می کنید و خیلی زود دستتان رو می شود و ممکن است بلوکه شوید. پس به همان سه راه طلایی معروف سئو پناه می بریم: رعایت اصول کدنویسی، تولید محتوای مفید، و تبادل لینک.
 

مجموعه مقالات طراحی وب سایت

ابزار طراحی وب

سئو SEO

whatsapp