راهنمای خرید هارد اکسترنال

داشتن یک هارد اکسترنال برای بک آپ گیری و حفظ اطلاعات با ارزش و زیادی که در دنیای امروز داریم، ضروری هست. اما چه نوع هارد اکسترنالی باید بخریم که بتونه نیازهای مارو تا چند سال برآورده کنه و دائم نگران تکمیل ظرفیت و یا آسیب های احتمالی که باعث از بین رفتن اطلاعات ما ممکنه بشن نباشیم. در این مقاله سعی شده تا توضیحی اجمالی در اینباره بدهیم تا بتوانید آگاهانه تر اقدام به خرید هارد اکسترنال با هزینه منطقی و به صرفه بکنید.

هارد اکسترنال

ظرفیت

مهم‌ترین ویژگی‌ هاردهای اکسترنال تنوع ظرفیت‌ها و قیمت معقول هر گیگابایت از آن است. هاردهای اکسترنال یک و دو ترابایتی معمولی ظرفیت‌های پرفروش‌ این نوع محصولات به‌شمار می‌روند و نیازهای طیف وسیعی از کاربران نیز پوشش می‌دهند. اکسترنال‌های معمولی با ابعاد کوچک خود تا ظرفیت ۶ ترابایت نیز در بازار موجود هستند. امروزه، هارد اکسترنال دسکتاپ تا ظرفیت‌های بسیار زیاد مانند ۴۰ ترابایت نیز در دسترس هستند.

سرعت

سرعت چرخش دیسک تقریبا در تمام مدل‌های معمولی هارد اکسترنال ۵۴۰۰ دور بر دقیقه است و مدل‌های آرشیوی به‌دلیل ساختار فنی خود هم در مدل‌های ۵۴۰۰ و هم ۷۲۰۰ دوربردقیقه عرضه می‌شوند. مدل‌های ۷۲۰۰ دور بر دقیقه تقریبا ۳۳ درصد سریع‌تر از نمونه‌های ۵۴۰۰ هستند و سرعت انتقال داده ازطریق درگاه USB 3.1 نسل یک در آن‌ها بین۱۵۰ تا ۱۹۰ مگابایت نیز خواهد بود. مدل‌های مرسوم ۵۴۰۰ دور بر دقیقه سرعتی بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ مگابایت ‌بر ثانیه را ارائه می‌کنند.

نکته‌ مهمی که در مسئله‌ هاردهای اکسترنال بیشتر از سرعت چرخش اهمیت دارد، ارتباط آن با رایانه است. یعنی اگر شما یک هارد اکسترنال با پشتیبانی از USB 3.0 را به درگاه USB 2.0 متصل کنید سرعت شما به مراتب کمتر از آنچه که انتظار دارید خواهد بود. پس پیش از خرید حتما به نوع درگاه‌های کامپیوتر و حافظه دقت کنید. درگاه USB 3.0 و خانواده نسل اول USB3.1 و USB 3.2 از نظر سرعت یکسان هستند و حداکثر ۵ گیگابیت ‌بر ثانیه سرعت‌ انتقال را ارائه خواهد داد.

USB 2.0 حداکثر ۴۸۰ گیگابیت‌برثانیه را انتقال خواهد داد؛ بدین‌معنی که هارددیسکی که قابلیت ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگابایت‌بر‌ثانیه را دارد، با اتصال به این درگاه سرعتی بیشتر از ۶۰ مگابایت ‌بر ثانیه را تجربه نخواهد کرد. اتصال تاندربولت و USB نوع C دیگر راه‌های ارتباطی بین حافظه‌های SSD و هارد اکسترنال و کامپیوتر هستند. نمونه‌های بی‌سیم نیز در بازار یافت می‌شوند؛ اما تنوع مدل در آن‌ها بسیار کمتر است.

مقاومت و طراحی

هارددیسک‌ها حتی در بهترین مدل‌‌ها حین کار به تکان‌ خوردن حساس هستند؛ بنابراین، از ضد ‌ضربه ‌بودن در هارد دیسک‌های اکسترنال عموما به ‌معنی محافظت از داده‌ها در تکان‌ها و زمین‌خوردن‌هایی است که در آن حافظه به کامپیوتر متصل نیست. استانداردهای مختلفی در این بخش وجود دارد؛ مانند مقاومت دربرابر افتادن از ارتفاع 5/1 متری، گواهی IP68 برای ضد‌آب ‌بودن کامل و ...که همگی را پیش از خرید باید بررسی کنید. هارددیسک‌های اکسترنال ضد‌ضربه و ضد‌آب عموما کمی بزرگ‌تر از نمونه‌های مشابه ساده خود هستند.

قابلیت‌های دیگر

حسگر اثرانگشت و دیگر ویژگی‌های امنیتی و تنوع درگاه در هاردهای آرشیو یا حتی جنس بدنه و نورپردازی ازجمله ویژگی‌های هستند که حافظه‌های اکسترنال از اهمیت کمتری برای کاربران معمولی برخوردار است؛ بااین‌حال، عده‌ای به‌دنبال آن خواهند بود.

هارد اکسترنال برای چه کسانی نیاز است؟ اگر برای ذخیره‌ی ‌فایل‌هایی که روزانه از آن استفاده نمی‌کنید (مانند آرشیو فیلم‌ها و ...) فضای کافی ندارید، حافظه‌ی اکسترنال گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهد بود. همچنین، اگر اطلاعات زیادی را همیشه باید همراه داشته باشید، هارد اکسترنال حلال مشکل شما خواهد بود. هارد اکسترنال را می‌توان برای افزایش ظرفیت کنسول‌های بازی نیز استفاده کرد؛ ولی دیگر نمی‌توان هم‌زمان برای ذخیره‌ی اطلاعات دیگری از آن استفاده کرد.

آموزشگاه کامپیوتر پایا

whatsapp