آشنایی با نرم افزار تری دی مکس

نرم افزار تری دی مکس 3DMax بدون شک معروف ترین و پرکاربرد ترین نرم افزار سه بعدی سازی است. افرادی که کار با 3DMax هدف را دارند، باید بسیار خلاقیت داشته باشند، زیرا فاکتور اساسی برای موفق شدن در کار با این برنامه، تخیل پردازی در دنیای مجازی ای است که با آن سر و کار دارید. در مرحله بعد باید به تمامی حالات و خواص مواد از جمله چگونگی حالت انعکاس تصویر بر روی جسم مورد نظر و ... آشنا باشید.

تری دی مکس

کاربردهای تری دی مکس در معماری

معماران می‌توانند از این برنامه برای پیش‌نمایش بناها و مدل‌هایی که هنوز ساخته نشده‌اند، استفاده کنند. کاربرد دیگر این نرم افزار در معماری تبدیل پلانهای ساده به شکل سه بعدی میباشد.

تریدیمکس از نقشه ها و ترسیمات انجام شده در نرم افزار Autocad هم پشتیبانی میکند که سبب صرفه جویی در زمان می شود. همچنین به کمک 3DMax میتوان نماهای داخلی ساختمان را طراحی و مشاهده نمود.

طراحی هایی مثل Interior and Exterior Design را هم میتوان توسط تری دی مکس انجام داد و با خروجی گرفتن از طرح ها میتوان سازه ها را قبل از اجرا مشاهده نمود و نواقص آن را از بین برد، که این موضوع کمک شایانی به معماران میکند.

مدل سازی

تری دی مکس روش های مختلفی برای ساخت مدل دارد و با کمک ویرایشگرهای متفاوت و قدرتمند، به کاربر برای مدل سازی کمک می‌کند.

سه روش اصلی در 3DMax برای مدل سازی وجود دارد:

  • - MeshPolygon Modeling
  • - Patch Modeling
  • - NURBS Modeling

دو تکنیک پر کاربرد در مدل سازی تری دی مکس عبارتند از :

Box Modeling: بیشتر در صنعت بازی سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با تغییر در وجوه و گره‌های یک حجم سه بعدی ساده (مانند جعبه یا کره) به شکل سه بعدی مورد نظر می‌رسند (Mesh Polygon Modeling) .

Surface Modeling : اول ترسیم دوبعدی توسط خطوط دو بعدی در تریدیمکس (Spline) انجام گرفته و سپس با تغییر در محل قرار گیری گره‌های آن (Vertex) به صورت سه بعدی در می‌آید (Patch modeling ).

متحرک سازی (پویانمایی)

از جمله توانایی‌های این نرم‌افزار، قابلیت متحرک سازی می‌باشد. این ویژگی باعث شده تا تریدیمکس تبدیل به یکی از قدرتمندترین نرم‌افزارهای ساخت محصولات بصری در زمینه ساخت انیمیشن و تیزرهای تبلیغاتی باشد. این محصول دارای پلاگین های متعدد و قدرتمندی هست که در صنعت جلوهای ویژه سینمایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قابلیت Character Animation که در نسخه های جدید این نرم افزار به آن توجه بسیار شده است، دارای قابلیت های جدیدی میباشد که از جمله این توانایی ها میتوان به پلاگین CAT اشاره کرد.

معروف ترین ابزارهای ساخت انیمیشن در نرم افزار تری دی مکس عبارتند از :

Biped , Bone , IK Solvers , Animation CAT , Reactor

رندر (Render)

تهیه خروجی در قالب فایلهای تصویری از برنامه و محیط کاری در نرم افزار تری دی مکس را رندرگیری می گویند. که توسط برنامه‌های گرافیکی به نام موتور رندر (Render Engine) انجام میگیرد.

نرم‌افزار تریدیمکس دارای موتورهای رندرهای مختلفی است که از میان آنها پلاگین های وی ری VRay و کرونا Corona را میتوان با کیفیت ترین آنها دانست. تفاوت این دو پلاگین در سخت افزاری است که بدان نیاز دارند. پلاگین Corona به راحتی روی سیستم های معمولی قابلیت ارائه خروجی بسیار مطلوب و عالی را دارد، درصورتیکه VRay احتیاج به یک سخت افزار قوی و توانمند دارد.

آموزش تخصصی تری دی مکس

whatsapp