تقویم سال 1399

لحظه تحویل سال 1399

لحظه تحویل سال 1399 هجری شمسی به ساعت رسمی کشور و بر اساس اعلام مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران:

ساعت 07:30:30 روز جمعه یکم فروردین 1399 هجری شمسی

برابر با 20 مارس 2020 میلادی

مطابق با 25 رجب 1441 هجری قمری


سال 1399 سال موش و سال کبیسه است.

موش سمبل کنجکاوی، زیرکی و کاردانی است!

از نظر طالع بینی چینی سال موش سال تجدید و نوشدن است؛ بنابراین سال موش همراه با خود، تجربه‌های جدید با نتایج مطلوب برای همه نشانه‌ها به ارمغان می‌آورد.

عنصر فلز هم نشانه موفقیت است، زیرا عنصر تولید است. فلز قوی، محکم و پابرجا است. به نظر می‌رسد که سال موش سالی پر از رشد و پیشرفت باشد.

خصوصیات متولدین سال موش

موش فعالیت گروهی را دوست دارد، اهل معاشرت و اجتماعی است، اما چون اغلب اطرافیانش اهل هیاهو و یاوه گویی هستند، دوستان کمی دارد. او موجودی تودار است، عادت به خودخوری دارد، لذا به کسی اعتماد نمی کند.

موش با ویژگی های جذابیت و خشونت زاده شده است و در نگاه اول، شوخ طبع و متعادل به نظر می رسد، اما فریب او را نخورید، چون خشونت و نا آرامی در پس این چهره خونسرد پنهان است. اگر مدتی با او همنشین یا همسفر شوید، به پریشان حالی، عصبانیت و تند خویی او پی خواهید برد. موش همیشه آشفته، ناراضی و گاهی عصبی است و همواره بنا را بر گله و شکایت می گذارد.

افراد مشهور متولد سال موش

شکسپیر، راسین، جرج ساند، تولستوی، دوفو، ژول ورن، دوده، کاترین منسفلد، شارلوت برونته، آنتوان دوسنت اگزوپری، اوژن یونسکو

مشاغل مناسب برای متولدین سال موش

مغازه دار، سمسار، فروشنده دوره گرد، حسابدار، مدیر تبلیغات، روزنامه نگار، تاجر، موسیقیدان، نقاش، نویسنده، صاحب بنگاه کارگشایی

نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین ماه، جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران ایران باستان است.

خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز هم مردم مناطق گوناگون فلات ایران، نوروز را جشن می‌گیرند. زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است که امروزه به آن برابری بهاری یا اکیونوس می‌گویند.

نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها یعنی تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، سوریه، کردستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین، ترکیه، ترکمنستان، هند، پاکستان و ازبکستان تعطیل رسمی است و مردمان آن جشن عید نوروز را برپا می‌کنند.

جشن نوروز با تحویل سال یا لحظه برابری اعتدال بهاری آغاز می‌شود؛ لحظه‌ای که خورشید در سیر ظاهری خود در ابتدای برج حمل، از استوای زمین گذشته و به شمال آسمان میل می‌کند.

در گاه‌شماری هجری خورشیدی، لحظه تحویل سال، تعیین کننده نخستین روز (هرمز روز یا اورمزد روز) از ماه فروردین است. چنانچه آغاز سال، قبل از ظهر و در نیمه اول شبانه روز تحویل شود، همانروز نوروز است و در صورتیکه تحویل سال بعد از ظهر باشد، فردای آن روز، نوروز است. نوروز در تقویم میلادی در بیشتر سالها با ۲۱ و گاه ۲۰ و بندرت ۲۲ مارس مطابقت دارد.

در کشورهایی مانند ایران و افغانستان که گاه‌شماری هجری خورشیدی به کار برده می‌شود، نوروز، روز آغاز سال نو است. اما در کشورهای آسیای میانه و قفقاز، تقویم میلادی متداول است و نوروز به عنوان آغاز فصل بهار جشن گرفته می‌شود و روز آغاز سال محسوب نمی‌شود.

واژه نوروز، از فارسی میانه nwklwc (آوانویسی: nōgrōz) است که برگرفته از زبان اوستایی بوده. امروزه در فارسی این واژه در دو معنی به‌کار می‌رود:

۱) نوروز عام: روز آغاز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) و آغاز سال نو
۲) نوروز خاص: روز ششم فروردین با نام «روز خرداد»

ایرانیان باستان از نوروز به عنوان «ناوا سرِدا» به معنی سال نو یاد می‌کردند. مردمان ایرانی آسیای میانه در دوره‌های سغدیان و خوارزمشاهیان، نوروز را نوسارد و نوسارجی، به معنای سال نو می‌نامیدند.

در کشورهای مختلف تلفظ نوروز متفاوت است. در شهر لکنو هند که هر ساله نوروز برگزار می شود و هفته نامه‌ای هم با نام نوروز دارد آنرا بصورت Nauroz تلفظ می‌کنند که به تلفظ زبان دری نزدیک است.

به باور احسان یارشاطر، بنیان‌گذار دانشنامه ایرانیکا، نگارش این واژه در الفبای لاتین با توجه به قواعد آواشناسی، به شکل Nowruz توصیه می‌شود. این شکل از املای واژه نوروز، هم‌اکنون در نوشته‌های یونسکو و بسیاری از متون سیاسی به کار می‌رود.

منشأ و زمان پیدایش نوروز، به درستی معلوم نیست. برخی از روایت‌های تاریخی، آغاز نوروز را به بابلیان نسبت می‌دهد. بر طبق این روایت‌ها، رواج نوروز در ایران به سال ۵۳۸ (قبل از میلاد) یعنی زمان حمله کوروش بزرگ به بابل بازمی‌گردد. همچنین در برخی از روایت‌ها، از زرتشت به‌عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌است.

در اسطوره‌ها، برخی از متن‌های کهن ایران از جمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری، جمشید و در برخی دیگر از متن‌ها، کیومرث به عنوان پایه‌گذار نوروز معرفی شده‌است.

پدیدآوری نوروز در شاهنامه، بدین گونه روایت شده‌است که: جم(یما) در حال گذشتن از آذربایجان، بر روی تخت جمشیدی ارگ جمشید در آنجا فرود آمد و با تاجی زرین بر روی تخت نشست با رسیدن نور خورشید به تاج زرین او، جهان نورانی شد و مردم شادمانی کردند و آن روز را روز نوو جم را جمشید نامیدند.

مهمترین چهره‌های اسطوره‌ای مانند جمشید، سیاوش و کیخسرو پیوندی نزدیک با نوروز دارند. نوروز روز پیروزی بزرگ جمشید بر دیوان است که نماد پلیدی‌هایی چون سرما، تاریکی، جهالت و خشونت بودند. عروج جمشید و عروج کیخسرو در این روز اتفاق افتاد که تفاسیر گوناگونی را به همراه دارد.

در این روز جمشید جهان غیب را در جام جهان‌نما مشاهده کرد. همان جامی که در آن کیخسرو جای بیژن را مشاهده کرد و رستم را به دنبال او فرستاد. اما حکایت دگردیسی و بازآفرینی سیاوش، حکایتی ویژه است که با روایت‌هایی مانند آدونیس، پرسفون، ازیریس یا تمرز قابل مقایسه است.

نوروز در زمان سلسله هخامنشیان :

کوروش بزرگ، نوروز را در سال ۵۳۸ (قبل از میلاد)، جشن ملی اعلام کرد. وی در این روز برنامه‌هایی برای ترفیع سربازان، پاکسازی مکان‌های همگانی و خانه‌های شخصی و بخشش محکومان اجرا می‌نمود.

این آیین‌ها در زمان دیگر پادشاهان هخامنشی نیز برگزار می‌شد. در زمان داریوش یکم، مراسم نوروز در تخت جمشید برگزار می‌شد. البته در سنگ‌نوشته‌های به‌جا مانده از دوران هخامنشیان، به‌طور مستقیم اشاره‌ای به برگزاری نوروز نشده‌است.

اما بررسی‌ها بر روی این سنگ‌نوشته‌ها نشان می‌دهد که هخامنشیان با جشن‌های نوروز آشنا بودند و جشن نوروز را با شکوه برپا می‌کردند. شواهد نشان می‌دهد داریوش اول هخامنشی، به مناسبت نوروز سال ۴۱۶ (قبل از میلاد)، سکه‌ای از جنس طلا ضرب نمود که در یک سوی آن سربازی در حال تیراندازی نشان داده شده‌است.

در دوران هخامنشی، جشن نوروز در بازهٔ زمانی میان ۲۱ اسفند تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شد. برخی از پژوهشگران (هرتسفلد، کرفتر، اردمن، گیرشمن و پرادا) مدعی هستند که تخت جمشید برای انجام مراسم نوروز ساخته شده است؛ در حالی دیگر پژوهشگران (نیلاندر، کامایر، موسوی) هرگونه مدرکی برای جشن گرفتن نوروز در دوره هخامنشی را انکار می‌کنند.

نوروز در زمان اشکانیان و ساسانیان :

در زمان اشکانیان و ساسانیان نیز نوروز گرامی داشته می‌شد. در این دوران، جشن‌های متعددی در طول یک سال برگزار می‌شد که مهمترین آنها نوروز و مهرگان بود. برگزاری جشن نوروز در دوران ساسانیان، چند روز (دست کم شش روز) طول می‌کشید و به دو دوره نوروز کوچک و نوروز بزرگ تقسیم می‌شد. نوروز کوچک یا نوروز عامه به مدت پنج روز، از یکم تا پنجم فروردین گرامی داشته می‌شد و روز ششم فروردین (خردادروز)، جشن نوروز بزرگ یا نوروز خاصه برپا می‌شد.

هر یک از روزهای نوروز عامه، طبقه‌ای از طبقات مردم (دهقانان، روحانیان، سپاهیان، پیشه‌وران و اشراف) به دیدار شاه می‌آمدند و شاه به سخنان آنها گوش می‌داد و برای حل مشکلات آنها دستور صادر می‌کرد. در روز ششم، شاه حق طبقات گوناگون مردم را ادا کرده بود و در این روز، تنها نزدیکان شاه به حضور وی می‌آمدند.

شواهدی وجود دارد که در دوران ساسانی سال‌های کبیسه رعایت نمی‌شده‌ است. روز برگزاری مراسم نوروز در هر دوره ۴ ساله، یک روز از موعد اصلی خود (آغاز برج حمل) عقب می‌ماند و درنتیجه زمان نوروز در این دوران همواره ثابت نبود و در فصل‌های گوناگون سال جاری بود.

اردشیر بابکان، بنیان‌گذار سلسله ساسانیان، در سال ۲۳۰ میلادی از دولت روم که از وی شکست خورده بود، خواست که نوروز را در این کشور به رسمیت بشناسند. این درخواست مورد پذیرش سنای روم قرار گرفت و نوروز در قلمرو روم به Lupercal معروف شد.

در دوران ساسانیان، ۲۵ روز پیش از آغاز بهار، در دوازده ستون که از خشت خام برپا می‌کردند، انواع حبوبات و غلات (برنج، گندم، جو، نخود، ارزن، و لوبیا) را می‌کاشتند و تا روز شانزدهم فروردین آنها را پابرجا نگه می‌داشتند. هر کدام از این گیاهان که بارورتر شود، در آن سال محصول بهتری خواهد داد. در این دوران، همچنین متداول بود که در بامداد نوروز، مردم به یکدیگر آب بپاشند.

از زمان هرمز اول مرسوم شد که مردم در شب نوروز آتش روشن نمایند. همچنین از زمان هرمز دوم، رسم دادن سکه در نوروز به‌ عنوان عیدی متداول شد.

نوروز پس از اسلام :

در میان همه جشن‌هایی که پس از اسلام در ایران به فراموشی سپرده شدند، نوروز توانست جایگاه خود را به عنوان جشنی ملی در ایران حفظ کند. دلیل پایدار ماندن نوروز در فرهنگ ایرانی را می‌توان پیوند عمیق آن با آیین‌های ایرانی، تاریخ این کشور، و حافظه فرهنگی ایرانیان دانست.

گفته می‌شود که عرب‌های فاتح ایران، پایتخت شاهنشاهی ساسانی را در روز نوروز تسخیر کردند. پس از آن، آن‌ها مالیات سنگینی بر برگزاری دو جشن نوروز و مهرگان وضع کردند. خلفای دو پادشاهی امویه و عباسی نیز این رویه را ادامه دادند، اگرچه بعدها خود آنها، در جشن نوروز شرکت کردند و آن را گرامی داشتند.

از برگزاری آیین‌های نوروز در زمان امویان نشانه‌ای در دست نیست. در دوره عباسیان، به گفته تاریخ طبری، معتضد، مردم بغداد را از برافروختن آتش در روز نوروز و پاشیدن آب بر روی عابران بر حذر داشت ولی پس از نگرانی از احتمال آشوب مردم، فرمان خود را پس گرفت.

خلیفه‌های فاطمی نیز چندین بار برافروختن آتش و آب‌پاشی در نوروز را ممنوع اعلام کردند. از نوشته‌های باقی‌مانده از سده چهارم هجری در بغداد، می‌توان پی برد که مردم در روزهای نوروز، لباس نو بر تن می‌کرده‌اند، به هم سیب هدیه می‌دادند، غذاهای ویژه می‌پختند و زنان نیز عطرهای ویژهٔ نوروزی خریداری می‌کردند. مسلمانان در این هنگام در کنار نامسلمانان شیره می‌نوشیدند و بر یکدیگر آب می‌پاشیدند.

عباسیان گاهی برای پذیرش هدایای مردمی، از نوروز استقبال می‌کرده‌اند. با روی کار آمدن سلسله‌های طاهریان، سامانیان و آل بویه، جشن نوروز با گستردگی بیشتری برگزار شد. در این دوره‌ها، با فرارسیدن نوروز، شاعران دربار در ستایش آن شعر می‌سرودند و به شاه، فرارسیدن نوروز را شادباش می‌گفتند. بیهقی از شکوه مراسم نوروز در دربار غزنویان نوشته است و تعدادی از زیباترین آثار شعری از شاعران درباری‌ای چون فرخی، منوچهری، و سعد سلمان در ستایش نوروز سروده شده‌اند.

در دوران سلجوقیان، به دستور جلال‌الدین ملک‌شاه سلجوقی، تعدادی از ستاره شناسان ایرانی از جمله خیام برای بهترسازی گاهشمار ایرانی گرد هم آمدند. این گروه، نوروز را در یکم بهار (ورود آفتاب به برج حمل) قرار دادند و جایگاه آن را ثابت نمودند. بر اساس این گاهشماری که به تقویم جلالی معروف شد، برای ثابت ماندن نوروز در آغاز بهار، مقرر شد که حدوداً هر چهار سال یک‌بار (گاهی هر پنج سال یک بار)، تعداد روزهای سال را به‌جای ۳۶۵ روز، ۳۶۶ روز در نظر بگیرند. این گاهشمار از سال ۳۹۲ هجری آغاز شد.

نوروز در دوران صفویان نیز برگزار می‌شد. در سال ۱۵۹۷ (میلادی)، شاه عباس صفوی، مراسم نوروز را در عمارت نقش جهان اصفهان برگزار نمود و این شهر را پایتخت همیشگی ایران اعلام نمود. در اسلام و به ویژه آیین تشیع، به نوروز به عنوان روزی خجسته نگاه شده‌است و بر گرامی داشتن آن تأکید شده‌است. از دیدگاه شیعه، نوروز روز ظهور امام زمان است.

نوروز در دوران معاصر :

قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تنها کشور جهان که نوروز را به عنوان جشن ملی در تقویم خود داشته است کشور ایران بودو البته افغانستان نیز بصورت متناوب این جشن را داشته است. اما با استقلال کشورهای آسیای میانه، ابتدا جمهوری قرقیزستان و آذربایجان و سپس سایر کشورها نوروز را جشن ملی خود اعلام کردند.

نوروز به عنوان یک میراث فرهنگی و جشن ملی در دوران معاصر همواره مورد توجه مردم ایران قرار داشته و هر ساله برگزار می‌شود. البته برگزاری جشن نوروز به صورت آشکار در برخی از کشورها توسط برخی حکومتها برای مدت زمانی ممنوع بوده‌است. حکومت شوروی برگزاری جشن نوروز را در برخی از کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان ممنوع کرده بود و این ممنوعیت تا زمان میخائیل گورباچف ادامه داشت.

همچنین برخی از مردم این مناطق برای جلب موافقت مقامات محلی، نام دیگری بر روی نوروز می‌گذاشتند؛ به‌طور مثال در تاجیکستان، مردم با اطلاق «جشن لاله» یا جشن ۸ مارس سعی می‌کردند که آیینهای نوروز را بدون مخالفت مقامات دولتی به جای آورند.

همچنین در افغانستان، در دوران حکومت طالبان، برگزاری جشن نوروز ممنوع بود و این حکومت تنها تقویم هجری قمری را به رسمیت می‌شناخت.

تا پیش از سال ۲۰۰۰ (میلادی)، نوروز در ترکیه (که توسط کردها برگزار می‌شود) ممنوع و غیرقانونی بود؛ در اغلب مواقع نوروز با بازداشت کردها توسط نیروهای امنیتی ترکیهای همراه بود. در سال ۱۹۹۲ (میلادی)، دست کم ۷۰ کرد در درگیری با نیروهای امنیتی ترکیه کشته شدند. اگرچه امروزه دولت ترکیه نوروز را به عنوان جشن بهار ترکی (به ترکی استانبولی: Nevruz) جشن می‌گیرد، اما همچنان نوروز به مثابه نمادی نیرومند از هویت کردهای ترکیه است.

در سال‌های اخیر نوروز، به معنای واقعی کلمه، جهانگیر شده است. مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه‌ای ۲۱ مارس برابر با اول فروردین را روز جهانی نوروز اعلام کرد.

بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان، مجمع عمومی سازمان ملل روز نوروز، با ریشهٔ ایرانی را در تقویم خود جای داد.

در متن به تصویب رسیده ۴ اسفند ۱۳۸۸ (۲۳ فوریه ۲۰۱۰) توسط مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، ۲۱ ماه مارس جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آن را جشن می‌گیرند توصیف شده‌است.

پیش از آن در تاریخ ۸ مهر ۱۳۸۸ خورشیدی، نوروز به پیشنهاد ازبکستان توسط سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، به عنوان میراث معنوی، به ثبت جهانی رسیده‌بود در ۷ فروردین ۱۳۸۹ نخستین دورهٔ جشن جهانی نوروز در تهران برگزار شد و این شهر به عنوان «دبیرخانهٔ نوروز» شناخته شد. نخستین بار، نوروز ۱۳۹۱ را در صحن عمومی سازمان ملل و یونسکو به میزبانی ایران جشن گرفتند.

منطقه‌ای که در آن جشن نوروز برگزار می‌شد، امروزه شامل چند کشور می‌شود و همچنان در این کشورها جشن گرفته می‌شود. برخی آیین‌های نوروز در این کشورها با هم متفاوت‌اند. برای نمونه در افغانستان سفره هفت‌میوه می‌چینند؛ اما در ایران سفره هفت سین می‌اندازند. شباهت و نزدیکی آیین‌های نوروز در جمهوری آذربایجان به آیینهای نورز ایران بییش از دیگر کشورهاست.

جغرافیای نوروز با نام نوروز یا مشابه آن، سراسر خاورمیانه، بالکان، قزاقستان، تاتارستان، در آسیای میانه چین غربی (ترکستان چین)، سودان، زنگبار، در آسیای کوچک سراسر قفقاز تا آستراخان و نیز آمریکای شمالی، هندوستان، پاکستان، بنگلادش، بوتان، نپال و تبت را شامل می‌شود.

کردها نیز این جشن را در فاصلهٔ میان ۱۸ تا ۲۱ مارس جشن می‌گیرند. بنظر کردها قیام کاوه آهنگر و پیروزی او بر ضحاک را جشن نوروز نامیده‌اند. در هنگام نوروز، کردها با گردهم‌آیی در بیرونِ شهرها، به استقبال بهار می‌روند. در این گردهم‌آیی‌های نوروزی، زنان کرد لباس‌های رنگین پوشیده و شال‌های پرزرق و برق بر سر می‌نهند؛ مردان جوان کرد نیز پرچم‌های سبز و زرد و سرخ را برافراشته و با رقص و پایکوبی گرد آتش، نوروز را پاس داشته و زنده نگاه می‌دارند.

همچنین نوروز در میان اعراب جنوب عراق رایج است و در روز نوروز آنها به سبزه زارها و مناطق سر سبز می‌روند. بخصوص دیدار از ایوان مداین در این روز از جمله برنامه‌های اعراب جنوب و شرق عراق است.

در تاریخ ۳۰ مارس ۲۰۰۹ (۱۰ فروردین ۱۳۸۸)، پارلمان فدرال کانادا، اولین روز بهار هر سال را به عنوان نوروز (Nowruz Day)، عید ملی ایرانیان و بسیاری اقوام دیگر نامگذاری کرد.

در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰، سازمان ملل متحد با تصویب یک قطعنامه در مقر سازمان ملل متحد، عید نوروز را به عنوان روز بین‌المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان به رسمیت شناخت.

 خانه‌تکانی :

خانه‌تکانی یکی از آیین‌های نوروزی است که مردم برخی مناطقی که نوروز را جشن می‌گیرند به آن پایبندند. در این آیین، تمام خانه و وسایل آن در آستانه نوروز گردگیری، شستشو و تمیز می‌شوند. این آیین در کشورهای مختلف از جمله ایران، تاجیکستان و افغانستان برگزار می‌شود.

 افروختن آتش :

رسم افروختن آتش، از زمان‌های کهن در برخی مناطق علاقه‌مند به نوروز متداول شده‌است. در ایران، جمهوری آذربایجان و بخش‌هایی از افغانستان، این رسم به‌صورت روشن کردن آتش در شب آخرین چهارشنبه سال متداول است. این مراسم چهارشنبه‌سوری نام دارد.

در کردستان در روز نوروز مراسم آتش نوروزی (به کردی ئاگر نه‌وروزی Agir Newrozî) انجام می‌شود. پریدن از روی آتش در ایام نوروز در ترکمنستان نیز رایج است.

همچنین رسم افروختن آتش در بامداد نوروز بر پشت بام‌ها در میان برخی از زرتشتیان (از جمله در برخی از روستاهای یزد در ایران) مرسوم است.

 سفره‌های نوروزی :

در بسیاری از نقاط ایران، جمهوری آذربایجان و برخی از نقاط افغانستان، سفره هفت سین پهن می‌شود. در این سفره، هفت چیز قرار می‌گیرد که با حرف س آغاز شده باشد؛ مثل سیر، سنجد، سمنو، سیب و... به هفت‌سینی که چیده می‌شود معانی خاصی نسبت داده‌اند. مثلا سیب را نماد زیبایی و تندرستی، سنجد را نماد عشق و محبت، و سکه را رزق و روزی گفته‌اند. سفره نوروز از زمانهای کهن بوده اما به این صورت بوده‌است که سفره‌ای را پهن می‌کردند و در بشقابهای سفالی و یا فلزی، انواع آجیل‌های خشک‌شده مانند توت خشک، برگه خشک شده زردآلو و هلو و پختیک (پخته شده و خشک شده لبو) و عسل و سرشیر خشک شده، کلوچه، گعگ (کیک) قطاب و نان سرموکی و... می‌گذاشتند.

تخم مرغ رنگ‌شده از اجزای اصلی این سفره‌ها بود. در این سفره، بعضی چیزها فقط جنبه زیبایی و نمادین داشت مانند تخم مرغ و آیینه؛ ولی سایر چیزها برای خوردن و پذیرایی میهمانان بوده است و هر زمان که تمام می‌شد بلافاصله صاحبخانه ظروف را دوباره برای میهمانان جدید پر می‌کرد.

اما اینکه هفت چیز با نام سین باشد، پدیده جدیدی است و مستندات تاریخی ندارد. البته سفره نوروزی همواره دارای سمبل و نمادها بوده است اما به نظر می‌رسد گذاشتن هفت جزء آغازشونده با حرف سین در سفره نوروزی پدیده‌ای است که روایتهای آن بیشتر از اواخر دوره قاجار رایج شده و پیشینه تاریخی ندارد و توسط رسانه‌ها فراگیر شده‌است.

یکی از ضروریات عیدنوروز لباس نو و حمام رفتن بوده است، مردان و زنان قبل از فرارسیدن نوروز به حمامهای زنانه و یا مردانه می‌رفتند و شلوغ‌ترین روزهای گرمابه‌ها، همان چند روز سال نو بود. در گرمابه‌های قدیمی که معمولاً با چوب و هیزم در (گرخانه)Gor Khaneh یا (آتش خانه) آب داخل خزانه را که بر روی دیگهای بزرگ قرار داشتند گرم می‌کرد، حمامی‌ها لازم بوده که یک ذخیرهٔ ویژه چوب و هیزم را برای روزهای نوروز ذخیره کنند.

در قرون گذشته بسیاری از خانواده‌ها سالی فقط یکبار می‌توانستند پلو بخورند و آن هم شب نوروز بود. شب نوروز، همه مردم و یا اکثرا پلو یا چلو خورشت می‌خوردند. از این پلو نوروزی برای فقرا، سلمانی (آرایشگر) و حمامی (مسئول آتش حمام) و برای کدخدای و روحانی (معلم سنتی) محل پیشکش می‌بردند؛ و آنها با حجم زیادی از پلو روبرو بودند و ناچار بودند آنها را خشک کرده و در آینده استفاده کنند.

پهن کردن سفره نوروزی در ایران آداب و رسوم خاصی دارد و روی سفره اجزای دیگری به‌ویژه آینه، شمع، و آب نیز حضور دارند. از دیگر اجزای سفره امروزی می‌شود از ماهی و تخم مرغ رنگ‌شده یاد کرد.

در کابل و شهرهای شمالی افغانستان، سفره هفت میوه متداول است. در این سفره، هفت میوه قرار می‌گیرد، از جمله؛ کشمش سبز و سرخ، چارمغز، بادام، پسته، زردآلو و سنجد. چیدن سفره‌ای مشابه با استفاده از میوه خشک شده، در بین شیعیان پاکستان هم مرسوم است.

علاوه بر این، سفره هفت شین در میان زرتشتیان، و سفره هفت میم در برخی نقاط واقع در استان فارس در ایران متداول است. در جمهوری آذربایجان، عدد هفت اهمیتی ندارد و بر روی سفره‌های نوروزی خود، آجیل قرار می‌دهند.

 غذاهای نوروزی :

یکی از متداول‌ترین غذاهایی که به مناسبت نوروز پخته می‌شود، سمنو (سمنک، سومنک، سوملک، سمنی، سمنه) است. این غذا با استفاده از جوانه گندم تهیه می‌شود. در بیشتر کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند، این غذا طبخ می‌شود. در برخی از کشورها، پختن این غذا با آیین‌های خاصی همراه‌است. زنان و دختران در مناطق مختلف ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان سمنو را به‌صورت دسته‌جمعی و گاه در طول شب می‌پزند و درهنگام پختن آن، سرودهای مخصوصی می‌خوانند. برای نمونه در افغانستان، در یکی از مشهورترین ترانه‌ها، این بیت به تکرار خوانده می‌شود: سمنک در جوش ما کفچه زنیم - دیگران در خواب ما دف چه زنیم.

پختن غذاهای دیگر نیز در نوروز مرسوم است. برای مثال، سبزی‌پلو با ماهی را در شب عید و شیرینی‌هایی مانند نان نخودچی تناول می‌شود؛ در افغانستان سبزی چلو با ماهی، در تاجیکستان باج، در ترکمنستان نوروزبامه، در قزاقستان اویقی آشار، و در بخارا نیز انواع سمبوسه پخته می‌شود. به‌طور کلی پختن غذاهای نوروزی در هر منطقه‌ای که نوروز جشن گرفته می‌شود، مرسوم است و هر منطقه غذاها و شیرینی‌های مخصوص به خود را دارد.

 دید و بازدید نوروزی :

دید و بازدید عید یا عید دیدنی یکی از سنت‌های نوروزی است که در بیشتر کشورهایی که آن را جشن می‌گیرند، متداول است. در برخی از مناطق، یاد کردن از گذشتگان و حاضر شدن بر مزار آنان در نوروز نیز رایج است. روز نوروز با بازدید و دیدار اقوام و خویشان شروع می‌شود. این سالها معمولا در شهرهای کوچک رفتن به آرامگاه شهدا و بازدید از خانواده شهدا نیز رسم شده است.

 لباس نو و پاک نوروزی :

حمام رفتن و پوشیدن پوشاک نو بخشی از ضروریات روز نوروز است که افراد حتماً بایستی با لباس نو و پاک به دیدار اقوام و دوستان می‌رفتند. جملی کارری در سفر نامه اش می‌نویسد:

"ایرانیان در این روز لباس نو می‌پوشند. حتی اگر کسی پول هم نداشته باشد، مبلغی از دیگران قرض می‌کند و برای خود و بستگان و خانواده‌اش لباس و کفش نو تهیه می‌کند. زیرا معتقدند کسی که سال نو را با لباس کهنه آغاز کند، از خوشی‌های تازه سال جدید بی‌بهره خواهد ماند. از دیگر مراسم عید نوروز، یکی هم آماده کردن انواع غذاهای لذیذ در خانه‌ها و پذیرایی گرم از دوستان و آشنایان است."

در قدیم معمولا لباس قومی و ملی هر منطقه‌ای در ایران متفاوت بود. بخصوص هر قبیله و ایل ممکن بود نوع کلاهی که بر سر می‌گذاشتند متفاوت باشد و در نوروز لباس قومی معمول بوده است در بیشتر مناطق ایران یک شنل بشکل عبا مردها بر دوش می‌انداخته‌اند امروزه رییس جمهور افغانستان از این شنل برای اعیاد رسمی استفاده می‌کند. از دوره رضا شاه پوشش‌های متفاوت قومی که بعضا نشانه‌هایی از تفاخر همراه داشت برچیده شد و لباس سراسری ایران استاندارد کت و شلوار و کلاه فرنگی رسمیت یافت.

 طبیعت‌گردی :

مردم ایران در روز ۱۳ فروردین، به مکان‌های طبیعی مانند پارک‌ها، باغ‌ها، جنگل‌ها و مناطق خارج از شهر می‌روند. این مراسم سیزده‌به‌در نام دارد. از کارهای رایج در این جشن، گره زدن سبزه است.

مراسم سیزده‌به‌در در مناطق غربی افغانستان، ازجمله شهر هرات نیز برگزار می‌شود. با وجودی که روز سیزدهم فروردین در کشور افغانستان جزو تعطیلات رسمی نیست، اما مردم این مناطق برای گردش در طبیعت، عملا کسب و کار خود را تعطیل می‌کنند. مردم این منطقه، همچنین اولین چهارشنبه سال را نیز با گردش در طبیعت سپری می‌کنند.

علاوه بر این، ساکنان کابل، در طول دو هفته اول سال جدید، برای گردش به همراه خانواده به مناطقی که در آنها گل ارغوان می‌روید، می‌روند.

یکی دیگر از آیین‌های نوروز که در آسیای میانه و کشور تاجیکستان مرسوم است، مراسم گل‌گردانی و بلبل‌خوانی است. گل گردان‌ها از دره و تپه و دامنه کوه‌ها، گل چیده و اهل دهستان خود را از پایان یافتن زمستان و فرارسیدن عروس سال و آغاز کشت و کار بهاری و آمدن نوروز مژده می‌دهند.

 نوروز خوانی :

نوروز خوانی یا بهارخوانی یا نوروزی، گونه‌ای از آواز خوانی است که در گذشته در ایران رواج داشته‌است. در حال حاضر رواج این گونه آواز خوانی بیشتر در استان‌های مازندران و گیلان است.

در نوروز خوانی، افرادی که به آن‌ها نوروز خوان گفته می‌شود، پیش از آغاز فصل بهار، به صورت دوره‌گردی به شهرها و روستاهای مختلف می‌روند و اشعاری در مدح بهار یا با ذکر مفاهیم مذهبی به صورت بداهه یا از روی حافظه می‌خوانند. این اشعار اکثرا به زبان‌های طبری و زبان گیلکی می‌باشد. این اشعار بیشتر بصورت ترجیع‌بند بوده و توسط یک یا چند شخص، به صورت همزمان خوانده می‌شود.

تاریخ و پیشینه تفویم در ایران قدمت بسیار زیادی دارد و تغییرات زیادی در طول این سالها داشته است و در انواع مختلف مانند گاه شمار خورشیدی و قمری با مبداء های مختلف مانند تاج گذاری یزد گرد سوم و هجرت محمد استفاده شده است.

پایه و اساس تقویم بابلیان از تقویم مصری گرفته شده بود و در دوره ی هخامنشیان تقویم خورشیدی ایران بر اساس تقویم بابلیان تنظیم شد این تقویم تا زمان ساسانیان مرسوم بود و در زمان ساسانیان با انجام تغییراتی که برگرفته از گاه شمار ژولینی بود تقویم دیگری ارائه شد پس از جنگ اعراب و ایرانیان با تسلط اعراب، تقویم ایرانی نیز تغییر کرد و تقویم هجری قمری مرسوم شد و این تقویم سالهای زیادی به عنوان تقویم رسمی کشور کاربرد داشت، تا زمان مشروطیت، پس از آن تقویم هجری خورشیدی تثبیت شد و در سال ۱۳۰۴ خورشیدی با اعمال تغییراتی در تقویم هجری خورشیدی از نظر محاسبات و نام گذاری ماه ها تقویم حال حاضر به عنوان تقویم رسمی ایران شناخته و معرفی شد.

در کل در هر دوره ی زمانی با تنظیم تقویم های مختلف تلاش بر این بوده است که حداکثر تطابق را بین گاه شمار و وضعیت فصل ها و رویدادهای کیهانی ایجاد کنند که همین عامل د ر طول سالها باعث ایجاد گاه شمارهای متعدد با اصول متفاوت شد که در نهایت با ایجاد اصلاحات لازم با پیشرفت علم نجوم و ستاره شناسی تقویم اعتدالی ایرانی به عنوان بهترین، کامل ترین و دقیق ترین تقویم شناخته شد.

با وجود اینکه گاه شمار میلادی، تقویم رسمی حال حاضر اکثر کشورهای جهان است اما دارای ایرادات زیادی است و به اندازه کافی جامع و دقیق نیست اما گاه شمار ایرانی تا بحال جامع ترین و دقیق ترین تقویم تاریخ بشر شناخته شده است و نسخه های خطی تاریخی یافت شده نشان از مطالعات و بررسی های متعدد دانشمندان ایرانی در طول تاریخ دارد.

گاه شمار هجری شمسی بر اساس گاه شمار ایرانی جلالی تنظیم شد و گاه شمار دقیقی است چرا که با پیشرفت علم نجوم و با ایجاد اصلاحات در تقویم های قبلی حاصل شده است که در آن آغاز سال خورشیدی را روز اول فصل بهار میدانند و در آن تمامی پدیده های کیهانی که روی طول روز و پدید آمدن فصل ها و... تاثیر دارد در تقویم هجری رعایت شده و بیشترین هم خوانی را روزها و فصل ها با پدیده هایی مانند اعتدالین و انقلابین دارد امروزه در کشورهای ایران و افغانستان از تقویم خورشیدی بعنوان تقویم رسمی استفاده میشود و شورای ملی ایران در سال ۱۳۰۴ این گاه شمار را بعنوان گاه شمار رسمی ایران معرفی و اعلام کرد.

تاریخ شمسی به میلادی:

- فروردین ماه برابر با 21 مارس تا 20 آوریل
- اردیبهشت ماه برابر با 21 آوریل تا 21 مه
- خرداد ماه برابر با 22 مه تا 21 ژوئن
- تیر ماه برابر با 22 ژوئن تا 22 ژوئیه
- مرداد ماه برابر با 23 ژوئیه تا 22 اوت
- شهریور ماه برابر با 23 اوت تا 22 دسامبر
- مهر ماه برابر با 23 دسامبر تا 22 اکتبر
- آبان ماه برابر با 23 اکتبر تا 21 نوامبر
- آذر ماه برابر با 22 نوامبر تا 21 دسامبر
- دی ماه برابر با 22 دسامبر تا 20 ژانویه
- بهمن ماه برابر با 21 ژانویه تا 19 فوریه
- اسفند ماه برابر با 20 فوریه تا 20 مارس

متولدین سالهای: (1327 ، 1339 ، 1351 ، 1363 ، 1375 ، 1387 ، 1399)

در سال موش تغییرات اساسی ممکن است برای شما صورت بگیرند. در ابتدا ممکن است به نظر بیاید که موانع زیادی در سر راهتان وجود دارند، اما نگران نباشید، در آخر از پس همه آنها برخواهید آمد. با افراد مهمی آشنا خواهید شد که در زمان سختی ها به شما کمک می کنند، در تماس گرفتن با آنها درنگ نکنید. با وجود این که محیط اطرافتان به طور دائم در حال تغییر است، تا زمانی که آرامش خود را حفظ کرده و به حرکت ادامه دهید، طوفان را به راحتی پشت سر خواهید گذاشت. به نفعتان است که زیاد جلب توجه نکنید ، چرا که ممکن است انرژی های منفی ناخواسته را نیز به زندگی خود دعوت کنید..

الهه عشق امسال زیاد با شما یار نیست، به ویژه آنهایی که هنوز مجرد هستند. احتمال اینکه امسال عشق زندگیتان را ببینید خیلی کم است و حتی اگر به کسی ابراز عشق کنید احتمال اینکه جواب نه بشنوید زیاد خواهد بود. بهتر است با اطمینان و سر حوصله فرد مورد نظرتان را انتخاب کنید و با دقت در رابطه پیش بروید. برای متاهل ها اوضاع تقریبا ثبات خود را حفظ خواهد کرد. فقط به یاد داشته باشید که از کاه کوه نسازید و سر مسائل کوچک با همسرتان بحث نکنید. تا جای ممکن سعی کنید خودتان را به همسرتان نزدیک کنید و صمیمیت تان را افزایش دهید.

مشاهیر متولد سال موش :
شکسپیر، راسین، جرج ساند، تولستوی، دوفو، ژول ورن، دوده، کاترین منسفلد، شارلوت برونته، آنتوان دوسنت اگزوپری، اوژن یونسکو، موزارت، لویی آرمسترانگ، شوالیه موریس، وینستون چرچیل، پابلو کازالس، هانری تولوزلوترک، هیملر، انوخ پاول

مشاغل مناسب متولد سال موش :
مغازه دار، سمسار، فروشنده دوره گرد، حسابدار، کارمند رسمی، مدیر تبلیغات، روزنامه نگار، تاجر موسیقیدان، نقاش، نویسنده صاحب بنگاه کارگشایی، رباخوار، کلاه بردار و منتقد

متولدین سالهای: (1328 ، 1340 ، 1352 ، 1364 ، 1376 ، 1388 ، 1400)

امسال برای متولدین سال گاو سال بی نظیری نخواهد بود. و در خیلی از زمینه ها ممکن است با مشکل مواجه شوید. اما روحیه خود را حفظ کرده و با دقت تصمیم گیری کنید. سال گاو را باید با قدم های کوچک ولی با ثبات و پشتکار به راهتان ادامه دهید. در رابطه با پست هایی که در شبکه های اجتماعی می گذارید دقت داشته باشید، زیرا ممکن است برای شما درگیری به همراه داشته باشد. به شرط این که پایتان را به اندازه گلیمتان بلند کنید و دید مثبتی داشته باشید می توانید این سال را بدون مشکل پشت سر بگذارید.

متولدین سال گاو باید بدانید که از لحاظ عشقی، امسال بخت با شما یار است. و مجردها ممکن است با موردهای مناسبی برای ازدواج آشنا شوند. ولی خوب از آنجا که ممکن است با چند نفر متفاوت آشنا شوید بهتر است با دقت و مسئولیت در این زمینه تصمیم گیریرو انتخاب کنید تا هم به خودتان و هم به آنها لطمه ای وارد نشود. متاهل ها ولی باید دقت بیشتری به خرج دهند و با تمام توان از زندگی مشترک خود نگهداری کنند. با همسرتان در ارتباط باشید و به او اعتماد داشته باشید. ممکن است شخص سومی بخواهد وارد رابطه شما شود، ولی با ذکاوت و حفظ اعتماد به همسرتان از پس آن نیز بر می آیید.

مشاهیر متولد سال گاو :
یوهان سباستین باخ، هندل، ونگوگ، دراک، والت دیسنی، چارلی چاپلین، آدلف هیتلر، زاپاتا، کلمانسو، ناپلئون بناپارت، لافایت، جواهر نعل نهرو، لوئی سیزدهم، ریچارد شیردل، ژان کوکتو، روبنس، ارسطو، اوگوست رنوار، پیتر سلرز، ریچارد برتون

مشاغل مناسب متولد سال گاو :
کارگر مزرعه، کشاورز، مکانیک، صاحب تعمیرگاه، کارگر متخصص، کاردان فنی، صنعتگر، طراح و نقشه کش، مهندس معمار، عکاس، مسئول پذیرش، پرستار، آشپز، آرایشگر، دندانساز، جراح، استوار، دیکتاتور و پلیس

متولدین سالهای: (1329 ، 1341 ، 1353 ، 1365 ، 1377 ، 1389 ، 1401)

متولدین سال ببر، در سال ببر یک رویکرد محافظه کارانه برای شما ثبات به همراه خواهد داشت. زیاد جاه طلب نباشید. قدم به قدم جلو بروید و محصول تلاشتان را جمع آوری کنید. اگر کارها آن طور که می خواهید پیش نرفتند به دید مثبت به آنها نگاه کرده و به عنوان درس و تجربه از آنها یاد کنید. از غیبت کردن شدیدا دوری کنید، چرا که دعواهای ناخوشایندی برای شما به همراه خواهد داشت. اگر کسی رازی را با شما در میان گذاشت، سعی کنید رازدار باشید و ذهن خودتان را زیاد درگیر آن نکنید.

برای ببرها امسال زندگی عشقی چندان خوشایندی پیش بینی نمی شود. مجردها برای پیدا کردن شریک زندگی خود با مشکل مواجه خواهند بود. متاهل ها باید توجه داشته باشند که در خوشی و در سختی همراه با همسرشان به عنوان یک زوج حرکت کنند. مشکلات اقتصادی ریشه بسیاری از ناآرامی های موجود در رابطه زناشویی شما خواهند بود. اجازه ندهید قسط ها و صورت حساب ها آرامش زندگی شما را به هم بزنند.

مشاهیر متولد سال ببر :
لولا مونتز، ایزادورا دونکن، امیلی برونته، مریلین مونرو، روبسپیر، بایار، سن فرانسوا، مولوتوف، هوشی مینه، لویی کارل مارکس، آیزنهاور، سیمون بولیوار، ژنرال دوگل، بتهوون، مارکوپولو، تیبریوس سزار، چارلز لیندبرگ، سن دومینیک، آلک گینس

مشاغل مناسب متولد سال ببر :
رئیس جمهور، وزیر، فرمانده چتربازان، رئیس هیات اکتشاف، رهبر نظامی، مرد سیاست، سرکارگر، سردسته تبهکاران، گاوباز، راننده مسابقات اتومبیل رانی، بدل کار سینما، سردسته مزدوران … و هر شغل دیگری که عنوان ریاست و رهبری داشته باشد، حتی رئیس قبیله سرخ پوستان

متولدین سالهای: (1330 ، 1342 ، 1354 ، 1366 ، 1378 ، 1390 ، 1402)

تمام چیزهای خوب در راه هستند! ستاره اقبال شما خواهد درخشید! احساس قدرت و اعتماد به نفس خواهید کرد و این احساس منجر به نظم و اراده شما برای رسیدن به هرچیزی که بخواهید خواهد شد. با این حال به خاطر داشته باشید که تحت هر شرایطی با منطق و آرامش رفتار کنید. تنها با یک ذهن آرام می توانید نقشه ها و برنامه هایتان را بدون هیچ مشکلی به مرحله اجرا در آورید. سعی کنید در هر دعوایی بی طرف باقی بمانید و درگیر هیچ بحثی نشوید.

مجرد ها موقعیت های فراوانی خواهند داشت. اگر به کسی علاقه دارید وقتش فرا رسیده است که عشقتان را اعلام کنید. اگر رفتاری مناسب داشته باشید توجه خیلی ها را به خود جلب خواهید کرد. متاهل ها اگر به رابطه خود رسیدگی کنند و هیچ مناسبتی از جمله تولد و سالگرد ازدواج را فراموش نکنند، سالی شیرین و آرام پیش رو خواهند داشت.

مشاهیر متولد سال خرگوش :
فیدل کاسترو، رئیس جمهور تروخیلو، ملکه ویکتوریا، استالین، دومدیسی، رئیس جمهور بورقیبه، مارتین لوترکینگ، کنفسیوس، مالکوم ماگریدج ، ماری آنتوانت، آن بولین، اواپرون یا گاریبالدی ، پیراندلو، اینشتاین، اورسون ولز، توسکانی نی، فیلد مارشال سلیم، آرتور میلر، استاندال، ژرژسیمون

مشاغل مناسب متولد سال خرگوش :
مانکن، خیاط، طراح لباس، دکوراتور داخلی، عتیقه فروش، مسؤول پذیرش، مغازه دار، صاحب دارو خانه، داروساز یا متخصص زیبایی، مشاور حقوقی، وکیل دعاوی، دفتردار اسناد رسمی، قاضی، کارگزار بورس، دلال یا سفته باز، نماینده سیاسی، سفیر کبیر، مسافرخانه دار

متولدین سالهای: (1331 ، 1343 ، 1355 ، 1367 ، 1379 ، 1391 ، 1403)

سالی نسبتا خوشایند و با ثبات را پیش رو دارید. بهتر است در هر زمینه ای محتاطانه قدم بردارید تا مبادا از لحاظ قانونی در مخمصه بیفتید. فرصت ها به آسانی به دست نمی آیند اما فرشته های نگهبان شما هنگام بروز هر مشکلی آن را به فرصت تبدیل خواهند کرد. کلید موفقیت شما در امسال حفظ اعتماد به نفس بالا و اراده، و به تعویق نینداختن کارها و دوری از تنبلی خواهد بود. با حفظ موقعیت فعلی خود به جایی نخواهید رسید، باید تلاشتان را بیشتر کنید.

اژدهای عزیز، زندگی عاطفی خیلی خوبی در سال آینده در انتظار شما نخواهد بود. شانس آشنایی شما با عشق آیندهتان خیلی زیاد نیست و در ابراز عشق به کسی که دوستش دارید نیز چندان موفق نخواهید بود. بهتر است وضعیت فعلی خود را حفظ کنید و شانس آینده خود را به خطر نیندازید. به خودتان وقت بدهید. اژدهای متاهل زندگی زناشویی خود را بسیار یکنواخت و کسل کننده خواهد یافت. برای مبارزه با این مشکل وقت بیشتری با خانواده و دوستان بگذرانید. مواظب باشید مبادا برای فرار از این رکود راهی را انتخاب کنید که به ترکستان ختم شود!.

مشاهیر متولد سال اژدها :
عیسی مسیح (ع)، برنارد، راشل، ماری پیکفورد ، سالوادوردالی، زیگموند فروید، روستاند، ادوارد هیث، هارولد ویلسون، ژاندارک ، ژان ژاک روسو، بارباراکارتلند، برنارد شاو، دانتون، مارشال تیتو، سنت برنادت، ناپلئون سوم، مارشال پتن

مشاغل مناسب متولد سال اژدها :
هنرپیشه، هنرمند، کارخانه دار، مغازه دار، مهندس معمار، پزشک، وکیل دعاوی، تبهکار، روحانی، مبلغ مذهبی، سفیر یا سفیر کبیر، سیاستمدار، مدیر عامل، رئیس جمهور و قهرمان ملی

متولدین سالهای: (1332 ، 1344 ، 1356 ، 1368 ، 1380 ، 1392 ، 1404)

خودتان را برای یک سال پرکار آماده کنید. امسال سالی غیر قابل پیش بینی و پرمشغله برای شما خواهد بود. اگر زیاد در خانه بمانید و زیاد منزلتان را ترک نکنید به احتمال زیاد موقعیت های خوب فراوانی را ازدست خواهید داد. با این حال باید دقت داشته باشید مه همراه با فرصت ها ریسک نیز به سراغتان می آید، پس بهتر است با کسانی که آشنا می شوید محتاطانه و سنجیده رفتار کنید. چنانچه کارها آنطور که برنامه ریزی کرده اید پیش نرفتند احساس خستگی و دلسردی نکنید، ولی مواظب باشید که در این راه بیش از تواناییتان خودتان را خسته نکنید و استراحت کنید و به سلامتی خود آسیبی نرسانید. بهتر است امسال از ورزش های آبی دوری کنید.

برای مجردها نه تنها شانس پیدا کردن زوج مناسب کم است، بلکه حتی اگر کسی را نیز پیدا کنند تنها به رابطه ای کوتاه مدت ختم خواهد شد. اما مطمئن باشید که امسال از مجردی خود لذت خواهید برد. متاهل ها نیز ممکن است به علت بی اعتمادی با مشکلاتی مواجه شوند. با این حال چنانچه با نگرش مثبت پیش بروید و احساسات یکدیگر را در نظر بگیرید همه چیز رو به راه خواهد بود. احساساتتان را کنترل کنید و حرف هایی نزنید که بعدا از گفتن آنها پشیمان شوید. بخشنده باشید.

مشاهیر متولد سال مار :
داروین، مونتنی، کوپرنیک، کالوین، گاندی، مائوتسه تونگ، آرتور سی کلارک، مونتسکیو، کندی، لودیس پریل، لینکن و بادن پاول، آندره ژید، گوستاوفلوبر، ادگار آلن پو، پیکاسو، شوبرت، ملک ناصر، بودلر، برامس

مشاغل مناسب متولد سال مار :
مدیر مدرسه، استاد دانشگاه، نویسنده، فیلسوف، حقوق دان، روان پزشک، سیاستمدار، نماینده سیاسی، کارگزار بورس، غیب گو، پیشگو، طالع بین، فالگیر، جادوگر، واسطه احضار روح، کف بین، خطاط

متولدین سالهای: (1333 ، 1345 ، 1357 ، 1369 ، 1381 ، 1393 ، 1405)

از این بهتر نمی شود! سالی پر بار و پر از نعمت! شانس خوب به شما رو آورده است و در زندگی کاری و عاطفی خود بسیار موفق خواهید بود. کوشا و شجاع باشید، با تلاش کافی هیچ چیز برای شما غیر ممکن نخواهد بود. هرچند از لحاظ مالی درآمدی هنگفت نخواهید داشت، ولی کارها همانطور که انتظارش را داشتید پیش خواهند رفت. به یاد داشته باشید که ورزش را برای حفظ سلامتیتان حتما در برنامه کاری خود قرار دهید.

دوران تنهایی شما به پایان رسیده است. الهه عشق همراه با شماست و با فردی مناسب آشنا خواهید شد. از بیان احساسات خود واهمه ای نداشته باشید و پیش بروید. متاهل ها نیز همراه با شریک زندگی خود به سوی هدفی مشترک گام برخواهند داشت و رابطه خود را به سطح جدیدی خواهند رساند و در عشقی شیرین غرق خواهند شد. فقط یادتان باشد به جای غرغر کردن و رئیس بازی در آوردن، از دعواهای الکی دوری کنید.

مشاهیر متولد سال اسب :
سیسرون، رامبراند، کورنلی، دیوی کروکت، شارلمانی، روزولت، خروشچف، هاکسلی، هرزوک، لویی پاستور، دلاکروا، نیوتون، ژرژ براک، بوفالوبیل، شاه بودوئن

مشاغل مناسب متولد سال اسب :
صنعتگر متخصص، کاردان فنی، راننده کامیون، سر کارگر، شیمی دان، جغرافی دان، فیزیک دان، زیست شناس، دندانپزشک، پزشک، مهندس معمار، کارشناس امور مالی، نماینده سیاسی، سیاستمدار، نقاش، شاعر، ماجراجو، کاشف، فضانورد، آرایشگر.

متولدین سالهای: (1334 ، 1346 ، 1358 ، 1370 ، 1382 ، 1394 ، 1406)

متولدین سال بز امسال با برخی مشکلات و موانع روبرو خواهند بود و ممکن است ناراحتی هایی داشته باشند. حتی با بیشتر کردن تلاشتان ممکن ست چیزها به آن خوبی که فکر می کردید پیش نروند. با این حال نباید تسلیم شوید. تمام این مشکلات موقتی هستند و با این فکر پیش بروید که در طول امسال خودتان را برای سالی سرشار از خوبی ها آماده می کنید.

متاسفانه باید بگوییم در زندگی عاطفی نیز امسال چیز زیادی برای شما به همراه نخواهد داشت. مجردها شانس زیادی برای آشنایی با کسی که دوستش داشته باشند نخواهند داشت. حتی ممکن است کسی که در قلب خود دوستش دارید و از عشق شما بیخبر است با شخص دیگری ازدواج کند. متاهل ها هم بهتر است توجه داشته باشند که مبادا دوست هایشان رابطه زناشویی آنها را به خطر بیندازند. متاهلین سال بز ممکن است احساس کنند که رابطه شان یکنواخت شده است، برای این که با این مشکل مواجه نشوید کمی هیجان به رابطه تان بدهید.

مشاهیر متولد سال بز :
دوگلاس، فربنکس، سرمالکوم سارجنت، رودلف والنتینو، تینو روسی، فرانسوا آرنولد، لورنس اولیویه، میکل آنژ، جان فورد، موسولینی، کلودت کلبرت، سزار بورژیا، تئوفل گوتیه، سروانتس، هانری ژرژکلوزو

مشاغل مناسب متولد سال بز :
صنعتگر، کارگر فنی، کاردان فنی، باغبان، هنرپیشه، هنرمند، بازیگر، عکاس، شاعر و نویسنده، موسیقی دان

متولدین سالهای: (1335 ، 1347 ، 1359 ، 1371 ، 1383 ، 1395 ، 1407)

امسال برای شما سالی پرمشغله اما ثمربخش خواهد بود. برنامه شلوغی خواهید داشت، اما این شلوغی از سرعت شما کم نخواهد کرد. برعکس، هرچه بیشتر کار می کنید انرژی بیشتری هم می گیرید. این فوران انرژی از لحاظ شغلی برای شما بسیار خوب خواهد بود، اما باید به یاد باشید که نسبت به کسانی که دوست دارید اهمال نکنید. باید زمان بیشتری را با خانواده ودوستانتان بگذرانید و به آنها اهمیت بدهید، چرا که آنها هستند که زمینه مساعد برای فعالیت شما را فراهم کرده و حمایتتان می کنند و در زمان سختی ها و مشکلات در کنارتان هستند. هرچقدر هم که سرتان شلوغ باشد برای زندگی خصوصیتان باید وقت بگذارید.

مجردها زندگی اجتماعی پر از شور و هیجان خواهند داشت و افراد زیادی را در اطراف خودشان خواهند دید. ولی همین مسئله باعث سردرگمی و عدم توانایی در تصمیم گیری برای آنها خواهد شد. آنهایی که نامزد هستند به راحتی می توانند اقدام به ازدواج کنند. متاهل ها ممکن است احساس کنند که توسط همسرشان نادیده گرفته می شوند. برای زندگی مشترکتان وقت بگذارید و علاقه و توجه بیشتری نشان دهید.

مشاهیر متولد سال میمون :
لیندون جانسون، پوانکاره، دالادیه، ترومن، ژولیوس سزار، چمبزلن، لئوناردو داوینچی، مودیلیانی، گوگن، مارکی دوساد، باستر کیتون، کاپیتان کوک، میشل مورگان، الیزابت تیلور، روبرت فلاهرتی.

مشاغل مناسب متولد سال میمون :
میمون ها به ندرت ممکن است شغل ثابتی داشته باشند و هرگاه احساس ملال کنند، از این شاخه به آن شاخه می پرند. کارگزار بورس یا دلال، سفته باز خوش مشرب، تاجر با ابهت، نویسنده معروف، فیلم ساز صاحب سبک، مغازه دار، نماینده سیاسی زیرک، سیاستمدار باهوش، و کلاهبردار و شیاد

متولدین سالهای: (1336 ، 1348 ، 1360 ، 1372 ، 1384 ، 1396 ، 1408)

در سال خروس سالی پر بار و همراه با آرامش در انتظار شماست. هم از لحاظ کاری و هم از لحاظ عاطفی خیالتان راحت باشد، چرا که در ناحیه امن به سر خواهید برد. حتی وقتی تلاش زیادی نمی کنید و همان جایی که هستید می ایستید هم اوضاع به بهتر شدن ادامه خواهد داد. در این سال به دور دنیا سفر کنید. سفر همراه با خانواده تان رابطه شما با آنها را بهتر خواهد کرد.

در جستجوی زوج خود بسیار خوش شانس خواهید بود. تنها چیزی که ممکن است مانع شما بشود منفعل بودن شماست. تنها کافی است قدم پیش بگذارید! خروس های متاهل سال یک نواختی خواهند داشت. اما اگر همسرتان به یکی از دوست هایش زیاد وابسته شده است احتیاط کنید، چرا که ممکن است شخص سوم در رابطه شما دخالت کرده و مشکل ایجاد کند. سعی کنید به رابطه تان شور و هیجان بدهید. یک سفر رمانتیک انتخاب خیلی خوبی خواهد بود.

مشاهیر متولد سال خروس :
واگنر، ورذی، کاترین هپیرن، ریمون الیور، گویلز، اندره موروا، ویلیام فالکنر، دکارت، لافونتن، کولت

مشاغل مناسب متولد سال ببر :
پیشخدمت کافه، آشپز، جهانگرد، مسؤول روابط عمومی، متخصص زیبایی، آرایشگر زنانه، دندانپزشک، جراح، کارمند، سرباز، آتش نشان، نگهبان شب و مامور پلیس، محافظ شخصی، شر خر.

متولدین سالهای: (1337 ، 1349 ، 1361 ، 1373 ، 1385 ، 1397 ، 1409)

سال نو ممکن است برای شما مشکلات غیر منتظره ای به همراه بیاورد، اما باید خونسردی خودتان را حفظ کنید و با آرامش از پس این مشکلات بربیایید. در واقع، تا زمانی که محتاط و صادق باشید، انرژی های منفی زیاد قادر به تحت تاثیر قرار دادن شما نخواهند بود. از لحاظ کاری، امسال نباید وارد کارهایی بشوید که در حوزه تخصص شما نیستند، در غیر این صورت ممکن است به سادگی گول بخورید. به شرط این که نگرش مثبت خود را حفظ کنید امسال برای شما بهتر از آنچه که فکرش را می کنید خواهد بود.

آنهایی که هنوز مجرد هستند خسته از جست و جو به دنبال عشق حقیقی به نظر می رسند. خیالتان راحت باشد، چرا که عشق امسال درب خانه قلب شما را خواهد زد. متاهل ها ممکن است مجبور شوند مدتی دور از هم باشند، ولی با دید مثبت و تلاش دوجانبه همه چیز در پایان کار رو به راه خواهد بود.

مشاهیر متولد سال سگ :
برتولت برشت، لنین، ولتر، سقراط، مولیر، لئون بلوم، مارسل پروست، یوری گاگارین، فیدو، گی دوماپاسان، لویی شانزدهم، شونبرگ، وینستون چرچیل، ال جلسون، جرج جرشوین، مایکل جکسون

مشاغل مناسب متولد سال سگ :
عضو فعال اتحادیه، کارخانه دار، سر کارگر، منتقد، معلم یا مربی، نویسنده، فیلسوف، متفکر، معلم اخلاق، قاضی، پزشک، محقق، دانشمند، سیاستمداری واقع بین و بی طرف، جاسوس

متولدین سالهای: (1338 ، 1350 ، 1362 ، 1374 ، 1386 ، 1398 ، 1410)

دنیا به کام شما است، تمامی رویاهایتان به حقیقت می پیوندند. با وجود اینکه امسال سال بز است، این خوک ها هستند که تمامی بخت و اقبال نصیبشان شده است. با کمترین تلاش، بیشترین نتیجه را به دست خواهید آورد. از لحاظ کاری اوضاع رو به راه خواهد بود و از برخی سرمایه گذاری های کوچکی که کرده اید سودهای کلان به دست خواهید آورد. با این حال توجه داشته باشید که این خوش شانسی در مورد آرزوهای غیرمنطقی کمکی به شما نخواهد کرد. همچنین در نظر داشته باشید که از این اقبال خود برای کمک به دیگران نیز استفاده کنید، و مطمئن باشید که نیکی شما به خودتان باز خواهد گشت.

از لحاظ عاطفی مجردان متولد سال خوک هرچند با موردهای فراوانی مواجه می شوند، ولی این فراوانی انتخاب ها ممکن است آنها را به انتخاب اشتباه بکشاند. همیشه در نظر داشته باشید که پیش از اقدام به هرکاری تمام جوانب را بسنجید تا مبادا درگیر چالش های غیر ضروری بشوید. متاهل ها حواسشان را جمع کنند که رابطه شان تحت تاثیر حسادت، سوءتفاهم و پیش داوری قرار نگیرد. زمان و توجه زیادی را صرف شریک زندگی خود بکنید و به او اطمینان بدهید که قلب شما تنها به او تعلق دارد.

مشاهیر متولد سال خوک :
روچیلد اول، راکفلر اول، فورد اول، سن ایگناتیوس لویولا، فدریکو گارسیا لورکا، فرانسوا ویون، آلبرت شوایترز، پاسگال، لوکوبوزیه، فیلد مارشال مونتگمری، مارشال فوخ، ژرژ پمپیدو، هنری هشتم، بیسمارک، الیورکرامول، مادام دومانتنون، فرانسواز ساگان

مشاغل مناسب متولد سال خوک :
تولید کننده، پزشک، محقق، مهندس معمار، فیلم ساز، نویسنده، شاعر، نقاش، تاجر، هنرمند مردمی، هنرپیشه، دلقک، کمدین

whatsapp